Реклама / Ads
28| 4633 |18.05.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: В ГЕРБ има крило, което тежнее към БСП

.
Иван Костов
ГЕРБ и Синята коалиция са конкуренти на тези избори, обяви Иван Костов. Действията след тях ще се предприемат в условия на неизбежност, но ние няма да се държим като 3-странната коалиция и да си крием главите в пясъка, обеща лидерът на ДСБ.
 

Ние избрахме София за начало на нашата кампания, защото това е столицата на страната, а в зала 1 на НДК в събота възкръсна синята идея. Ние започнахме кампания, а не я съчетахме със събор, затова хората си тръгнаха силно мотивирани от факта, че опитът за унищожение на десницата не е успял, добави още той.

Не се чувствам като лидер, а като отговорен съпредседател, обяви Костов и каза, че заради преминаването на границата с отказа на регистрация на СДС и Мартин Димитров се е възродила синята идея. СДС успя да намери политически отговор, а ние им подадохме ръка в тежък момент, за да има за кого да гласуват хората, отговори Костов на обвиненията, че е превзел СДС.

България навлиза в криза, нещо, за което отдавна предупреждавахме, че ще се случи, категоричен беше лидерът на ДСБ, според когото антикризисният план "Станишев" още повече е ускорил тези процеси.

ГЕРБ и Синята коалиция са конкуренти на тези избори, обяви Иван Костов. Действията след тях ще се предприемат в условия на неизбежност, но ние няма да се държим като 3-странната коалиция и да си крием главите в пясъка, обеща той. Г-н Орешарски не можа да направи нито една стъпка в посока към реализма и се е държал в услута на управляващите, без да е честен към себе си като специалист, обясни лидерът на ДСБ.

Ако Синята коалиция е в управлението на страната, там няма да е нито Доган, нито Станишев, а какво ще реши ГЕРБ след изборите, е тяхна задача, поясни Костов. В ГЕРБ обаче има крило, което тежнее към БСП, добави той.

Сретен Йосич е част от режима на Милошевич, а правителството, което оглавявах, влезе във военни действия срещу този режим. Друга партия вееше черни знамена по това време, напомни Иван Костов по повод споровете за правомерността на действията около пребиваването и залавянето на Йосич в България. Голямата беда на България беше налагането два пъти на югоембарго, защото тогава възникна мафията, поясни бившият министър-председател. Това обяснява защо правителството на ОДС е било крайно негативно към режима на Милошевич, продължи той. Думите на Явор Дачков, че сме яхнали тези потоци, са чиста проба клевета, коментира Костов. Каналите са били добре прикрити, явно тогава не е стигнала силата и компетентността, призна той.

Ликвидирането на политическата корупция сега е единственият начин да се възстанови доверието на Европа и да изгради антикризисна политика, завърши Иван Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4673 |11.05.2009 Иван Костов: Доган отива с две регистрации на изборите . 21| 5235 |23.04.2009 И. Костов:България блокира членството на балканските страни в ЕС . 9| 5234 |25.03.2009 Ив. Костов: Държавата да изключи автопилота . 48| 5113 |12.03.2009 Иван Костов: Не съм конфликтен човек, а отборен играч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads