Реклама / Ads
163| 8743 |23.12.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Имаме абсолютно провален президент

.
Ив. Костов
Има подозрения, че президентът е заинтересован България да не влезе в Шенгенското пространство, за да реализира тук интересите на други страни. Аз съм истински реформатор, коментира тъмносиният лидер на рождения си ден.
 

Министър Цветанов не събра кураж да вземе думата и да каже нещо, което позволи на опозицията да вземе думата и да му покаже, че НС е важният фактор и ще го изслуша, когато реши, обяви по НТВ лидерът на ДСБ Ив. Костов, който днес е рожденик. Обадили му се и двамата внука, за да му честитят празника още рано сутринта.

По начало политическият живот е един голям театър - има роли, действие, сценарий, интрига, има какво да се гледа, каза Костов. Сега водещите фигури са лоши актьори, не бяха никак убедителни, добави той. Министърът трябва да знае, че това, което европейците мразят повече от корупцията и организираната престъпност, е полицейското насилие. Те няколко пъти прекрачиха прага и то много брутално. В края на краищата живеем в демократична държава и ще я защитаваме по всякакъв начин, предупреди Костов, според когото БСП може да атакува Цветанов по този параграф и в ЕП.

НС ще извика министъра, той няма къде да ходи; за този скандал той трябва да отговаря и да понесе политическа отговорност; допуснал е маса грашки, нахлува в процес, който не е негов и прилага полицейско насилие, коментира Костов, според когото казусът ще завърши с изваждане на истината. Министърът трябва да се извини, поиска лидерът на ДСБ, няма нужда да ги просвате на пода, в какъв свят живеем, това е нетърпимо, възмути се той и констатира: "Много некомпетентни хора ни управляват".

Не ми се говори за случая в Горна Оряховица, но това отеква в следното - целият кабинет не се справя в защитата на общата европейска граница.

Министър-председателят не трябва да се предава и да се примирява, че сме опаковани с Румъния. Трябва да бъдем разделени, както ние успяхме да разделеним България от Румъния, когато свалихме визите. Те също трябва да го направят, имаме много силен посланик във Франция, за разлика от Германия, където посланикът ни е с отнета представителност. За нас трябва да има срочно отлагане, каза той.

Как, г-н президент, ще се прави външна политика с тези дипломати, които ще се превърнат в зомбита, ще стоят, ще се движат, но няма да имат представителност, отправи въпрос Костов към президента Първанов.

Съдиите ни пускат от затворите контрабандисти, които тровят Европа; ако сте корумпиран как ще пазите границата, защото крайният механизъм е съдът, коментира Костов. Нямаме цялостните механизми да приложим тези технически средства, защото европейците се чувстат сигурни през закона, а не през бабаитлъка. Кой е главен прокурор - бивш съветник на президента, той налага решенията, той носи отговорност. Но кога сте го чули да каже нещо по този повод. Има подозрения, че президентът е заинтересован България да не влезе в Шенгенското пространство, за да реализира тук интересите на други страни. Имаме абсолютно провален президент, коментира Костов думите на Първанов, че Борисов бил слаб премиер. След това добави, че това ниво на разговор е много ниско.

Аз съм истински реформатор, характеризира се Костов и каза, че на проблемите се отговаря с реформи. Реформирането става през управлението. Пример била Китайската държава, която и сега отново бързо наваксвала икономическото си изоставане, реформирайки се отгоре. У нас реформите сега били "Развали дворец, построй колиба!"

Празниците са малко в живота, той е тежък и затова трябва да ги ценим, каза накрая Костов. Рождество трябва да ни научи, че любовта в семейството е голямата сила, дадена от бога; така ставаме неуязвими, добави той и каза, че да обичаш европейското си семейство, трябва да защитаваш границите й.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5645 |22.12.2010 Борисов: Рейтингът ни е стабилен, въпреки изказванията на президента . 63| 11336 |22.12.2010 Ив. Костов: ГЕРБ провалиха Шенген и се правят на луди от страх . 35| 6574 |21.12.2010 Асен Агов: Президентът е отговорен за дипломатите - агенти . 23| 6047 |20.12.2010 "Цецо, ти ще се пуснеш за президент" - Борисов 2006 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads