Реклама / Ads
49| 7208 |17.02.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Ал. Петров и Октоподът са епизоди в една дълга война

.
Политиците са използвали престъпници и са поделяли власт с тях. Днешният ден бил Рубикон, затова Костов призова политиците и президента да разсеят всички съмнения за своите позиции и за спонсорите си, за да застанат на страната на управляващите в тяхната битка.
 

Държавата започна война с мафията, поздравления за новото управление, че започна да връща държавата на гражданите й, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той самият се опитвал да води такава война, но силите не били на негова страна, добави Костов. И Филчев, и Ал. Петров, и Октоподът могат да се окажат само епизоди в една дълга война, защото зад българската мафия стоят руските специални служби и българската ДС, които дори могат да се опитат да дестабилизират страната, прогнозира лидерът на ДСБ.

Безумни неща са нещата, които Филчев говори за мен от 7-8 години. Филчев имаше лостове да разкрие всичко това, ако имаше престъпления, изясни Костов и подчерта, че предприятия с милиони загуби, не носят никакви пари. Това са политико-икономически разговори от 8 години, по които няма отново да разисквам, отсече той. В спокоен разговор съм готов да говорим откровено по този въпрос, но сега моментът е политически и е изключително важен, развълнува се Костов.

Във войната, която се води, ще има много разколебани хора
, но трябва да сме наясно, че в нея няма трибуни, всички сме долу на терена. Днешният ден е Рубикон не само за премиера и вътрешния министър, но и за политиците. Те са използвали престъпници и са поделяли власт с тях. Сега е време те да се разграничат от тях, както го правим и ние от ДСБ, добави той.

Костов призова президента да разсее всякакви съмнения за своята позиция
и около спонсорите си, за да застане на страната на управляващите в тяхната битка. Да се покаже, че няма да има никакъв политически чадър, продължи лидерът на тъмносините. В сражението трябва да се знае, че всички стоим зад тези, които водят борбата; моментът е изключително важен, защото за пръв път държавата е започнала битката, продължи той.

Аз не знам отговорите на всички въпроси, призна Костов и добави, че не може да каже защо хората, които не са от желязо, се променят, но пък знае, че това става под корупционния натиск. По наше време Октоподът се казваше "Мултигруп", обяви Костов и добави, че този път трябва да се стигне докрай. Мафията е силно внедрена в политическата система, обяви той. Докъдето стигне разследването, ще приемем всички неговите резултати, иначе ще се въртим в зловещия кръг, завърши лидерът на ДСБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4598 |16.02.2010 Алексей Петров дължи 1,5 млн. лв. данъци . 1| 4680 |15.02.2010 Ем. Йорданов: Такситата на Петров обсадиха НС през 2001 г. . 38| 10499 |12.02.2010 Оставиха Алексей Петров и "Октоподите" зад решетките . 7| 5591 |12.02.2010 Ал. Петров: Арестът ми е политическа атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads