Реклама / Ads
32| 5189 |30.07.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: Да се сменят ръководството и ключови офицери в ДАНС

.
Трябва да бъде сменено ръководството и ключови офицери в ДАНС. Агенцията се прочу с политическо инженерство и със забъркването си в много скандали, изброи ги Костов.


Победа е, когато се постигнат цели
, а моята не е била да заемам постове. Това стана по странно стечение на обстоятелствата, обяви по БТВ съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Той стана председател на комисията за контрол на ДАНС.

Трябва да бъде сменено ръководството и ключови офицери в ДАНС, потвърди отново мнението си от преди изборите Костов. Службите за сигурност са силни, когато са дълбоко интегрирани в изпълнителната власт и в структурата на НАТО. Защото ние нямаме ресурс сами да поддържаме система за сигурност, обясни той. Сега ДАНС виси във въздуха, въпреки че концентрира огромен властови ресурс. ДАНС до голяма степен дублира дейността на МВР, добави още лидерът на ДСБ.

Председателят на ДАНС Петко Сертов трябваше да отиде в САЩ на посещение, но изведнъж, то беше отказано, разкри Иван Костов и допусна, че това е станало поради липса на доверие и изолация от службите на партньорските страни.

ДАНС е една от службите, даваща право на висшите служители и политическите кабинети на достъп до политическа информация
. Ако се откаже това право, значи доверието се снема и служителят пада, обясни механизма Костов. ДАНС беше създадена, за да противодейства на един много силен министър на вътрешните работи в лицето на Р. Петков, напомни новият председател на парламентарна комисия.

ДАНС се прочу със забъркването си в много скандали. Бих проконтролирал делото "Лиана", делото "Галерия", свързано с побоя над Огнян Стефанов, подслушването на депутати в 40-то НС, скандала във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" с Гагаузов и Мутафчиев и други, обяви Костов, според когото на агенцията можело да се припише и политическо инженерство. Тежки задачи стоят за решение пред комисията, обобщи Иван Костов, според когото промените трябва да прави премиерът.

Накрая той потвърди, че в парламента Синята коалиция е част от управляващото мнозинство. 8 години в държавата нямаше носене на персонална отговорност; сега това се възстановява и трябва да се уважи куража на новия премиер да състави кабинет и сам да носи отговорността и тя да му се търси. Синята коалиция подкрепи правителство с агент на ДС в него заради икономическата криза и нежеланието да се провокира политическа. Направихме малък компромис в името на голямата цел, завърши съпредседателят на сините.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5100 |10.07.2009 Ръководството на "Новото време" подаде оставка . 38| 5467 |09.07.2009 Ив. Костов: Следващото управление е в цайтнот . 7| 4639 |06.07.2009 Ив. Костов: Нямам никакви лични претенции . 7| 4999 |05.07.2009 Костов: Мафията извън властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads