Реклама / Ads
81| 6370 |21.04.2014 НОВИНИ

А. Ковачев: Станишев увеличава зависимостта на ЕС и България от Русия

.
Андрей Ковачев
Тъжният факт е, че сегашната администрация в Москва не приема подадената ръка на ЕС за стратегическо партньорство в името на един по-сигурен свят, в името на борбата с тероризма и взаимноизгодното икономическо сътрудничество, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.
 

Това стана по време на дебат в Европейския парламент, посветен на руския натиск върху страните от Източното партньорство, информират от пресслужбата на Ковачев, който е и заместник-председател на комисията по външни работи на ЕП.

Русия желае да възстанови своето влияние в постсъветското пространство с новата си визия за „Евразийски икономически съюз“. На натиск са подложени не само страни от Източното партньорство, а и страни-членки на Европейския съюз. В България този натиск намира плодородна почва в лицето на сегашните управляващи, бившите комунисти и техния председател Сергей Станишев, който увеличава зависимостта на Европейския съюз и България от Русия, като нарушава европейското законодателство по Южен поток.

Дали в Москва осъзнават , че визията за Евразийски съюз не може да бъде реализирана със сила? ЕС е доброволен съюз. Русия смята, че ще може чрез политически и икономически натиск и най-лошото - чрез сила, да реализира тази своя идея, подчерта Ковачев. Интеграционните идеи трябва да привличат, а не да отблъскват. Нека в Москва да си зададат въпроса защо младите поколения искат да емигрират на Запад и няма имиграционна вълна към Русия. Няма как да успеят, ако не привличат със свобода, демокрация, възможности за реализация, зачитане на личния избор и свободната воля на всеки, независимо от етническа, религиозна или друга принадлежност и достоен живот, казва ръководителят на българската делегация в групата на ЕНП в ЕП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 5036 |17.04.2014 Станишев: Само за година над 4 млрд. лв евросредства са влезли в икономиката ни . 55| 5344 |17.04.2014 Станишев заповядва: Законът за МВР да мине през комисия до 1 май . 69| 7242 |16.04.2014 Станишев: Борисов не разбра, че опозицията формира алтернативи на управление . 68| 5017 |16.04.2014 Сергей Станишев: Приоритетите в платформите на КНСБ, ПЕС и БСП съвпадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads