Реклама / Ads
2| 2730 |21.02.2022 НОВИНИ

Ковачевски за изрязаната снимка: Надявам се това да е пропуск, имах обикновена комуникация с Петков

.
Източник: БГНЕС
Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск и очаквам да продължим с успешната комуникация с Република България. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски по повод публикуваната от българския министър-председател Кирил Петков снимка, на която Ковачевски беше изрязан от кадъра с американския държавен секретар Антъни Блинкен, предаде БГНЕС.
 

Според Ковачевски по време на форума в Мюнхен с Кирил Петков е имал "обикновена комуникация".

 

"Вчера пресслужбата на българския премиер даде информация за случилото се /публикуваната снимка - бел.ред./. Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск", каза още той.

 

Димитър Ковачевски подчерта, че "преговорите с България се водят съгласно европейските ценности и спазването на достойнството на двете държави".

 

"Нашият парламент прие резолюция по този въпрос, където са определени рамките на нашия преговорен процес. Външният министър Буяр Османи редовно информира за състоянието на преговорите. Аз и Кирил Петков редовно публикуваме всички подробности за водените преговори", каза още македонският министър-председател по повод настояването на лидера на опозицията Християн Мицкоски властите в Скопие да искат реципрочност по отношение на искането на София българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ.

 

В петък вечерта Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея. Това предизвика множество реакции в македонското общество, а опозицията поиска и официална реакция от Ковачевски.

 

По време на визитата си днес в Кочани Ковачевски каза, че "РСМ има нужда от лидерство и парламентарните избори в страната ще се проведат през 2024 година".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3730 |20.02.2022 Отрязаха Ковачевски от обща снимка с Петков и Блинкен . 11| 5183 |16.02.2022 Захарова се подигра на Запада със снимка: „Утрото на 16 февруари 2022 година“ . 0| 3018 |11.02.2022 Ковачевски: Политиците да коментират политически въпроси, историците – исторически . 2| 3212 |10.02.2022 Ковачевски: Позициите за македонската идентичност остават непроменени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads