Реклама / Ads
10| 3954 |18.05.2021 НОВИНИ

КПКОНПИ не закъсня. Шефката на кабинета на Рашков била уволнена дисциплинарно

.
Буквално няколко часа отнеха на антикорупционната комисия да информира обществеността за дисциплинарно уволнената си служителка Елена Фичерова-Караиванова - съвсем наскоро встъпилата в длъжност шефка на политическия кабинет на вътрешния министър Бойко Рашков. Таймингът обаче не е случаен. Въпреки това обаче като повод са посочени запитвания на медиите.
 

На 26 март 2020 г. Караиванова била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ заради конфликт на интереси, посочват от подопечната на Сотир Цацаров институция. Заемала е длъжност началник-отдел “Човешки ресурси”. Установени били нарушения за неправилно изплащане на възнаграждения по изпълнение на конкретен проект, чийто ръководител е била именно тя.


“Установеното нарушение касае утвърждаване на документи от Фичерова, водещи до изплащане на допълнителни възнаграждения на екипа по проекта (включително и на самата нея), без обаче те да са одобрени от председателя на КПКОНПИ. Така утвърдените от нея документи са били представени за плащане пред финансовата дирекция в Комисията. В обясненията си пред дисциплинарната комисия Фичерова обяснила, че не се сеща да има разпоредба, която да я задължава да представя протокола на органа по назначаването.


Към момента заповедта за дисциплинарното уволнение, както и тази за установяване на конфликт на интереси се оспорват пред съда. И за двете няма влязъл в сила окончателен съдебен акт”, посочва се още в съобщението на антикорупционната комисия.


Информацията е предоставена по повод “отправени запитвания от медии (БНТ, 24 часа, Правен свят, Труд, ПИК и др)", както пишат от КПКОНПИ. Част от споменатите медии често са спрягани за близки до ГЕРБ и бившето Борисово правителство.

 

Моментът на тези запитвания обаче не е никак случаен. Тази сутрин служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви в ефира на Българското национално радио, че назначената за шефка на политическия му кабинет Фичерова-Караиванова не е била предложена от никого. Рашков я познавал от работата й в системата на МВР. Именно той спомена, че е била служител в КПКОНПИ - информация, която до този момент не бе съобщена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 21725 |16.05.2021 Проверката на „Хиполенд“ – по сигнал на МВР? Ексшефката на НАП призна, че под нейно ръководство Агенцията била бухалка . 15| 4429 |14.05.2021 Финансовият минитър учуден защо шефката на НАП не била сменена по-рано . 19| 4199 |14.05.2021 Махат шефката на НАП Галя Димитрова . 23| 14779 |13.05.2021 Уволнениe: Кирил Петков махна шефката на Българската агенция по инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads