Реклама / Ads
1| 3100 |18.01.2023 НОВИНИ

Рашков: Проверката на прокуратурата е заради опитите да се търси отговорност от Гешев

.
Уклончив отговор даде бившият вътрешен министър Бойко Рашков на журналистически въпроси дали той е лицето, което прокуратурата проверява за злоупотреба с влияние. По-рано днес СГП пусна информация, че е разпоредила на КПКОНПИ да провери настоящ депутат и бивш вътрешен министър, който е прикрил информация за пране на пари.
 

Дали Рашков е лицето, за което става дума, бившият вътрешен министър не отговори. Вместо това призова въпросът да се отнесе към обвинението. Допусна обаче, че е възможно случващото се в момента да е заради участието му в правната комисия в НС, иска да търси наказателна отговорност от главния прокурор.

 

Рашков заяви, че вчера е имало публикувано писмо по медиите в стила от преди година и половина, когато са го свързали с председателя на Държавната агенция "Технически операции" и са се опитали да направят връзка, че двамата осигуряват технически средства да подслушват Иван Гешев.


Бившият вътрешен министър каза, че според НПК, трябва да се прави проверка по съобщение в медиите за данни за извършено престъпление. Но той вижда как от няколко години една от медиите, която нарече "орган на политическа партия ГЕРБ и на политическа партия прокуратура" информира "фалшиво, погрешно и злонамерено и очернящо доброто име на българските граждани и в много случаи неговото добро име".

 

Вчера публикация по въпроса се появи в ПИК, ккойто говори за “оперативна разработка на ГДБОП “Градинарят”, за Бойко Рашков. Твърди се, че бившият силов министър “смачкал” разработката, а всичко тръгнало след сигнал на банката до МВР за съмнителни транзакции на внушителни суми евро от страна извън ЕС до български клиент. Веднага след това парите били теглени в брой.

 

“Това продължава като отговор на моето участие миналата седмица в съвместно заседание на правната комисия, на което беше разгледан комплект от законопроекти за изменение и допълнение на НПК, включително процедурата за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор. Всички проекти, които бяха подготвени от парламентарни групи, бяха подложени за обсъждане, но не стигнахме до края поради напредналото време", каза Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3125 |17.01.2023 Ясен Тодоров против завишен контрол на актовете на прокуратурата. Защити обвинител №1  . 0| 2829 |17.01.2023 Прокуратурата: Мигранти вадели по 3 бона на трафиканти у нас, каналджиите движели с линейки и катафалки . 7| 3431 |14.01.2023 Христо Иванов: Прокуратурата действа преди връчването на мандата, за да защити Иван Гешев . 12| 7459 |14.01.2023 Иван Бакалов: Занимават се с криптовалути, от които нито прокуратурата, нито широката публика разбира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads