Реклама / Ads

15| 7631 |16.06.2021 НОВИНИ

Кралев се оправдава за Стъки: Пише проекти и печели

.
Красен Кралев
Знам, че спортното министерство не е злоупотребило по никакъв начин. Най-добрите са били избирани. Това е една от най-добрите ни кампании. Няма да позволя да очерняте свършеното от нас. Това каза бившият министър на спорта Красен Кралев пред журналисти.

"Аз съм изключително горд с Националната програма за реализация на младежки дейности. Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по меко казано съмнителен начин при подбора на фирмите. Това каза в изявление говорителят на Министерски съвет Антон Кутев.

 

"Става дума за пари, които би трябвало да бъдат давани за младежки дейности, за превенция на хазарта и на наркотични зависимости. Има фирми, които през цялото време печелят с почти идентични и еднакви проекти. Тоест всяка една година има сдружения, които по един и същи начин и с един и същ проект си взимат пари вече пета година. Прави впечатление, че проектите, които печелят тази година, голяма част от тях са до такава степен сходни, че спокойно можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер, подозирам, че принтерът се намира в самото министерство", допълни Кутев.

 

Кутев уточни, че от четирите НПО-та, които са спечелили големите суми от 670 000 лв., три са свързани с Петър Коларов. "Той работи в медия. Три от финансиранията са свързани с едно лице. Става дума за над 2 милиона лева само за тази година, които са отишли в НПО, в които има свързани лица. Тоест един човек най-вероятно е управлявал цялата работа.

 

Част от финансиранията към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. Спомена се, че през всички тези години "ИПОН" е взимал пари по Програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб.

 

Другият спортен клуб, който е бил финансиран през цялото време като спортен клуб, става дума за ММА, става дума за Станислав Недков - Стъки. Освен че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 000 вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година.

 

'"С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта", допълни Кутев. Той подчерта, че оттук нататък не трябва да се допуска пари да бъдат раздавани по този начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 38| 11629 |25.04.2021 Елена Гунчева за Стъки: Някакво борче си избива комплексите . 42| 4929 |25.04.2021 Стъки: Каня Манолова, Дончева и другите лелки в отбора по ММА, за да изразяват агресията си . 42| 4827 |10.04.2021 МММ боецът Стъки: Ако ГЕРБ не управлява първи излизам на протест . 18| 3731 |19.03.2021 Фандъкова се оправдава защо за 2 дни е сменила позицията си за локдаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ