Реклама / Ads
5| 5828 |03.11.2021 НОВИНИ

Красимир Янков дължи 25 000 лв. на рекламна агенция. Имал затруднения

.
Красимир Янков Източник: БГНЕС
Кандидатът за народен представител Красимир Янков се оказа некоректен към рекламна агенция, чиито услуги ползвала партията му „Българска прогресивна линия“ по време на кампанията за изборите през април.
 

Янков и партията му се покриват, дължейки 25 000 лева още от април месец, научи Фрог Нюз от потърпевшите. Междувременно участваха и в изборите през юли, кандидати за власт са и на предстоящите през ноември. И до ден днешен обаче задълженията по договора за рекламата от април месец остават неизплатени.

 

Предисторията

 

През февруари месец рекламна агенция „Банер Зона“ ЕООД, управлявана от Камелия Такева, сключва договор за реклама /външна, билбордове и др./ с партията „Българска прогресивна линия“ на Красимир Янков за предстоящите, първи за годината, парламентарни избори през април. Стойността му е 45 250.08 лв. с ДДС. Малко след подписването на договора е преведена 1/3 от сумата.

 

„Всичко започва така – човек, с който съм работила през годините, ми се обади много преди април месец и ме помоли да избера хубави позиции за София и пътна мрежа за цялата страна. Каза, че правят нова партия – „Българска прогресивна линия“. На базата на доверието и коректните отношения, колегите ми запазиха наистина чудесни позиции. Сумата на договора излезе около 37 000 лв. без ДДС. След това в офиса на „Българска прогресивна линия“ се запознах с човека, който отговаря за управлението на финансите на партията, както и с председателя Красимир Янков. Нещата тръгнаха окей. Подписахме договора, анекса, рекламната кампания започна“, разказа пред Фрог Нюз управителят на рекламната агенция Камелия Такева.

 

„Моля ви, изчакайте. Бавно и полека ще ги платим“

 

„Всичко трябваше да се плати предварително, защото и преди сме патили от такива истории, но те ми казаха: „Моля ви се, изчакайте малко. Нека да започне кампанията. Бавно и полека ще ги платим“. Направиха едно плащане по фактурата. Ние обаче поставихме билбордовете, имам доказателства и снимки за това“, обясни Такева, предоставяйки снимков материал и на нас:


.
Билбордове на ПП „Българска прогресивна линия“ били поставени на ключови места в столицата и други големи градове


.
Както и по пътната мрежа в цялата страна

 

„В същото време, когато работя с партия, в 10-дневен срок съм длъжна да пратя нещата в Сметната палата. Пращам ги и им обяснявам, че по тази фактура не ми е платено. Отгоре на всичко аз вече плащам ДДС-то - осчетоводила съм фактурата и съм длъжна да платя 6 000 лв. ДДС на държавната, а всъщност нямам нищо насреща“, продължи управителят на „Банер Зона“ ЕООД.

 

Безследно изчезнали

 

По думите на потърпевшите ПП „Българска прогресивна линия“ ползва цялата реклама, след което се покрива, дължейки 25 000 лева.

 

„Започвам да пиша писма: „Моля ви, господа, дайте да направим някакъв план, защото аз вече съм платила ДДС-то“. Заради това голямо ДДС предизвикват проверка на фирмата. Дори ми върнаха една част от него. В един момент от „Българска прогресивна линия“ спират да ми вдигат телефона. Просто никой не се обажда“, обясни управителят на рекламната агенция.

 

Ще си платя, няма да си платя

 

След всякакви опити за връзка с Красимир Янков, който по думите на потърпевщите „няколко пъти излъгал, че ще си плати“, рекламната агенция решава да търси правата си по съдебен път. Само че нотариалната покана дори не е приета...

 

„По законния ред си направих нотариално заверена покана в 10-дневен срок тези пари да бъдат върнати, защото и хората от фирмата, на които дължа пари, също предявяват претенции към мен. Аз обаче от тях няма как да се скрия. От Красимир Янков и партията му отново ни вопъл, ни стон. Вече стигаме дотам, че наех адвокат. Пуснахме им второ писмо. Отново ги каним и им даваме 10-дневен срок, като им предлагаме и плащането да се случи поетапно, разсрочено. И ние сме хора, разбираме, че понякога могат да се породят затруднения. Но не, за пореден път нито вопъл, нито стон. На следващите избори те се бяха присламчили към една друга партия. На предстоящите виждам, че отново ще се явят самостоятелно. Днес написах още едно писмо до „Българска прогресивна партия“, разказва Такева след поредния си опит да се свърже с длъжниците.

 

„В същото време пред Сметната палата партията на Янков отчита доста приличен бюджет, който й позволява да си плати масрафа, тоест не е като да нямат пари. Просто са некоректни“, твърдят потърпевшите.

 

„Имаме затруднения“

 

Фрог Нюз успя да се свърже по телефона с Красимир Янков още от първия опит. Въпреки че отговаряше лаконично на въпросите ни, той не отрече, че дължи пари към въпросната рекламна агенция: „Да, все още не сме изчистили задълженията си към въпросната медия“.

 

На въпрос дали е неоткриваем, той отговори: „Ами, вие открихте ли ме? Откриваем съм, както виждате. Нямам проблем с контакта с тях /рекламна агенция „Банер Зона“ ЕООД - бел. ред./“.

 

А. причината, поради която от април досега сумата не е изплатена била финансови проблеми:

 

„Имаме затруднения, но не отричаме, че имаме задължения и това нещо въпросната фирма го знае. Сумата е била много по-голяма и периодично сме я изплащали“, обясни Красимир Янков.

 

„Некоректни хора имат претенцията да са част от управлението на държавата“

 

Това, което остава на потърпевшите от „Банер Зона“ ЕООД е просто да отидат в съда. Ако от ПП „Българска прогресивна линия“ продължат по същия начин, от рекламната агенция се заканват, че ще организират демонстрация пред офиса им, за да се разтръби из всички медии. Управителят на фирмата иска този случай да е предупреждение за потенциални бъдещи потърпевши.

 

„Сега виждам, че съм работила с некоректни хора, които имат претенцията да участват в управлението на държавата и да представляват народа, а в същото време са едни без кавички крадци“, завърши Камелия Такева.

 

Екип на Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3248 |01.11.2021 Денков към родителите: Който не иска да тества децата си, може да продължи с онлайн обучението . 24| 4945 |31.10.2021 Д-р Ненков поиска служебното правителство да въведе задължителна ваксинация . 12| 5240 |27.10.2021 Бимбалов: БОРИСOFF - тиквоумен мутроид, който 12 години клатеше държавата като дърво за брулене, днес продължи да налива масло в огън . 17| 6230 |27.10.2021 Нацизъм ли е задължителната ваксина?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads