Реклама / Ads
4| 4345 |29.01.2017 НОВИНИ

Красимир Янков: Необходима е промяна, за да върви държавата напред

.
Красимир Янков
„Хората искат промяна. Тя е необходима, за да върви държавата, което означава хората, напред. Сега пред нея върви асфалта. Затова в нашата програма сме извели като център – човека.” Това пред БНР Красимир Янков, член на ИБ на БСП. Той обясни, че всичко, което ще бъде предложено за приемане на предстоящия Конгрес на левицата, ще е свързано с подобряването на живота на хората, осигуряване на спокойствието им, създаване на работни места, както и подкрепа на малкия и среден бизнес.
 

 „За нас основният проблем е неравенството. Около 200 фамилии – компании формират бизнеса у нас Те бяха подкрепяни от бившите управляващи, а малкият и средният бизнес, вместо да бъдат подкрепени, бяха репресирани от държавата. Ще се борим с монополите и картелите. Те не създават условия за реална конкурентна среда. И ако е необходимо, държавата ще е реален участник в отделни сектори”, обясни Янков. Той добави, че за последните три месеца не е получен задоволителен отговор- за какво са изхарчени двата милиарда лева от правителството на Бойко Борисов. „Разчитам служебното правителство да даде този отговор”, категоричен бе той.

 

Красимир Янков изрази съмнение, че служебният кабинет ще може да направи пълна ревизия на предходното управление на ГЕРБ, но по думите му, би могъл да разкрие фрапантните нарушения. Той добави, че е добре служебното правителство да започне проверка на разпоредителните сделки от последните месеци на правителството на Бойко Борисов, както и да разкрие заложените „капани” от министрите му. „От 1 февруари трябва да се проведе административна реформа в МВР. Няколко дирекции с 4500 служители минават в трета категория труд. Това всъщност е шумно пропагандираната реформа на Бъчварова. Служебният силов министър трябва да се захване първо с тази „заложена мина”, добави Янков.

 

"Много партии очакват да влязат в следващото народно събрание, но да не останат изненадани от гласа на народа", предупреди в заключение Красимир Янков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3958 |27.01.2017 Красимир Янков: Да се увеличи щатът на Гранична полиция с 1000 бройки . 5| 4124 |25.01.2017 Янков: Проблемите в енергетиката са заради министъра . 1| 4223 |23.01.2017 Янков: Бъчварова посещава предизборно дирекциите на МВР в страната . 4| 5087 |19.01.2017 Д-р Красимира Ковачка: Плевнелиев остава в миналото, от Радев зависи дали ще остане в историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads