Реклама / Ads
2| 4264 |24.05.2020 НОВИНИ

Красимир Вълчев: 24 май няма нужда от доказателства за мястото си в историята ни

.
Красимир Вълчев
24 май е дата, която няма нужда от доказателства за мястото си в историята ни. Тя събира в себе си минало и настояще, за да проправи път към общото ни бъдеще, казва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в приветствието си за 24 май, отправено до преподаватели, учени, културни дейци, писатели, деца, ученици и студенти.
 

Празнуваме езика и писмеността си, образованието и културата, които ни изграждат като личности и ни определят като народ. Това е денят, в който се гордеем, но и почитаме и благодарим.

 

Почитаме нашите просветители. Признателни сме на учителите, преподавателите, учените, културните дейци и писателите, отбелязва министър Вълчев.

По думите му, днес празникът се върна към своята същност - да ни преведе през трудност. Подкрепяме се чрез словото, благодарение на което изразяваме мислите, чувствата и надеждите си. И празник ще има - у всеки българин.

 

Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят. Буквите, които сме изучили, на езика, на който сме проговорили, със завета на Светите братя Кирил и Методий, за да ни има и след премеждието.

 

Образованието е най-важната инвестиция, защото всичко - и великото, и обикновеното, започва от ученическия чин, от пространството на духа, заявява в своето приветствие министър Красимир Вълчев.

 

Той допълва, че и макар в различна година като тази, усещането на празника носи това послание - заради усилията на учителите у нас и във всички български неделни училища по света.

 

Българският учител прояви творчество и присъщите за професията хуманизъм и солидарност. В новите условия на виртуалното обучение това стана видно за всички. Преподавателите се включиха отговорно, бяха креативни и смели. Отдадоха се на мисията си - образованието на българските деца. И заслужават нашата признателност за това!

 

В настоящите времена на изпитание обществото ни разбра, че учителят ще бъде винаги необходим, посочва образователният министър. И изразява увереност, че никой и никога няма да замени общуването в класната стая. И преподавателите, тези най-ярки последователи на учението на Светите братя, ще продължават да предават знание чрез слово, да възпитават добри хора, да откриват нови хоризонти, да предизвикват мисълта и поощряват мечтите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5909 |23.05.2020 Румен Овчаров за държавните бензиностанции: От тази трънка заек няма да изскочи . 0| 5329 |23.05.2020 Проф. Даниел Вълчев: Университетът е трудно да го завършиш, а не да влезеш . 0| 5029 |22.05.2020 Екатерина Захариева: Няма да има нов мониторингов доклад . 0| 5620 |22.05.2020 Димитър Узунов: Подсещаме Панов да прояви достойнство и да си подаде оставката, но няма да го направи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads