Реклама / Ads
5| 15257 |24.11.2022 НОВИНИ

Кръстева остава в Народния театър, но министър Минеков натискал за назначения

.
Още по-солиден става Гордиевият възел в Народния театър “Иван Вазов” около скандала с пиарката Велислава Кръстева, Александър Морфов и ръководството. Оставките остават две - на Захари Карабашлиев, който вече е напуснал, и на Явор Гърдев, който е в тримесечно предизвестие. Оказва се, че повече оставки няма да има засега, но и също така, че има натиск от служебния министър проф. Велислав Минеков за назначения. 
 

Това стана ясно по време на изслушването на директора на Народния театър Васил Василев в Комисията по култура и медии в Народното събрание.

 

От декларация, изчетена от него пред комисията, става ясно, че върху него е оказван "политически натиск за назначения чрез директорите на културни институти от страна на служебния министър Велислав Минеков. Такива няма в Народния театър обаче, увери Василев.

 

Кръстева пък била поканена на длъжността пиар заради добрия си подход и целеустременост. Личният конфликт бил превърнат в политически. 

 

Припомняме, че причината режисьорът Александър Морфов да надраска вратата на офиса й е точка от биографията на Кръстева - тя бе дългогодишен пиар на ДПС, а на последните избори през октомври се появи рамо до рамо с Ахмед Доган, когато той отиде да гласува. 

 

Появиха се въпроси защо лице с толкова близки връзки до ДПС е назначен в най-стария професионален театър у нас. 

 

Василев описа, че е бил "стъписан от конфликта между двамата", той обаче е притеснен от личната намеса на служебния министър на културата Велислав Минеков в театъра.

 

Минеков се опитва да кадрува в националните културни институти - не съм предвидил бройка за политкомисари, няма как да изпълня бройката, както той го прави в НДК", се казва в декларацията на Васил Василев.

 

ФрогНюз припомня още, че в Националния дворец на културата бе назначен Светослав Трайков, който стана част от борда на Националния дворец на културата, а по-малко от месец по-късно бе освободен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4120 |24.11.2022 Георги Гергов получи ”Международния панаир Пловдив” . 1| 2880 |23.11.2022 Критично остава състоянието на полицая, ударен от бус с мигранти . 2| 3775 |22.11.2022 ЕК: Спират докладите за Румъния. За България те остават по Механизма за сътрудничество и проверка . 9| 2946 |22.11.2022 Окончателно: Остава оранжерията на „летните сараи“ на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads