Реклама / Ads
2| 8684 |15.11.2022 НОВИНИ

И Гърдев хвърля оставка. Зове Кръстева да се оттегли сама, за да ”спаси” директора на Народния театър

.
И Явор Гърдев депозирал оставката си, но ще си тръгне от Народния театър след премиерата на представлението, което режисира.
 

Това стана ясно от думите на режисьора пред bTV.

 

Фрог нюз припомня, че скандалът в Народния театър избухна заради напрежението между Александър Морфов и Велислава Кръстева. Режисьорът бе обвинен, а по-късно и сам призна, че е надраскал вратата на бившата пиарка на ДПС, която в момента е на същата позиция в най-стария професионален театър у нас. Морфов изписал върху вратата й “Изчезвай” и изкъртил табелката с името на Кръстева. Това предизвика бурни реакции както от ръководството, така и от Министерството на културата. Някои обаче отказаха да заемат позиция. В свой пост във Facebook Кръстева нарече Морфов "насилник".

 

Сюжетът на казуса може да проследите тук. 

 

Гърдев бе категоричен, че начинът, по който оставката на Кръстева, е бил непремерен, но искането е основателно.

 

"Оставката се иска и заради обвързвантето на Народния театър и репутацията му със снимката от изборите и се хвърля съмнение. Може в това да няма основание. Нещата са проверими. Не трябва да се поставят граници за това кой къде е членувал, всеки има право да заема позиция, но е нетактично. Снимката на Кръстева с Доган създаде напрежение", допълни режисьорът.

 

Оставката на Гърдев е заради “токсична работна среда”. Според него може да се намери решение - например с личен жест от страна на госпожа Кръстева и колегата му Морфов.

“Мисля, че при такова гласувано доверие от господин Василев тя може би е голям професионалист. Един акт на солидарност с него, за да остане той на поста си би бил доброволното й оттегляне”, допълни Гърдев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6259 |15.11.2022 Васил Василев: И Явор Гърдев, и Александър Морфов са творци. Големи! . 0| 2904 |27.10.2022 Всеки жител на ЕС изхвърля средно по 34.6 кг пластмасови отпадъци . 3| 4509 |21.10.2022 ”Продължаваме промяната”: Служебното правителство пак хвърля България в хватката на руска зависимост от ядрено гориво . 12| 4156 |12.10.2022 Рашидов: Ако не поканим Митрофанова, това е обявяване на война. Кой ще носи отговорност, ако хвърлят бомба?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads