Реклама / Ads
6| 3141 |07.03.2023 НОВИНИ

Министърът щял да е щастлив да се намеси в скандала в Народния театър, но не можел

.
Служебният министър Найден Тодоров щял да е щастлив да се намеси в скандала в Народния театър "Иван Вазов", но нямал тези правомощия. Това стана ясно от думите му в ефира на bTV.
 

Продължава да нараства напрежението заради скандала в първата ни трупа. В него главни герои са директорът Васил Василев, уволненият дисциплинарно миналата седмица Александър Морфов и напусналата по собствено желание пиарка Велислава Кръстева. Припомняме, че скандалът избухна, след като Морфов надраска вратата на Кръстева с "ДПС" и "Изчевзвай". 

 

Припомняме още, че поредната ескалация на казуса с Народния театър дойде именно миналата седмица, когато на фона на уволнението на Морфов като главен режисьор, в редакцията на ФрогНюз бе изпратен запис, в който Василев отправя заплахи към него. Автентичността на записа бе потвърдена от самия директор на първата ни трупа. 


Според Тодоров Александър Морфов има три варианта: 


"Да продължи напред, както е правил винаги в живота си, двамата с Василев да седнат да говорят или той да потърси правата си в съда и да поиска оспорването на тази заповед", коментира още Тодоров. 


Той заяви, че е видял заповедта за уволнението на Морфов, която била в размер на няколко страници, но заяви, че с нея трябва да се запознае съдът. 


"Министърът не избира кой да е директор. 15-членна комисия го избира, министърът само го назначава. Не може, без юридически основания, да го освободи. Искаме да върнем нещата преди 89-та година и следващ министър, който има политически пристрастия, да започне чистка? Аз не мога да реагирам в тази ситуация по законови причини. дайте ми ги", заяви Найден Тодоров.


Според него актьорите, които подкрепят директора Васил Василев, са повече, но не искат да излязат публично: 


"Представете си каква помия ще се излее срещу тях". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3128 |01.03.2023 След катастрофата в Гърция: Министърът на транспорта подаде оставка . 2| 3191 |25.02.2023 Министърът на финансите на Хърватия: Едно от най-важните неща за приемане в еврозоната беше политическата стабилност . 5| 4088 |18.02.2023 Министърът на образованието: Минималната заплата на учителите трябва да бъде 1800 лв. . 1| 3081 |17.02.2023 Министърът на иновациите: Планът за възстановяване е удобна изтривалка за партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads