Реклама / Ads
12| 4120 |26.10.2023 НОВИНИ

Кремъл започва томбола с екскурзии, за да засили любовта към Путин

.
Кремъл ще разиграе томбола с къщи и екскурзии, за да подкрепи руския президент, пише независимата руска медия "Медуза". 30 сертификата за жилища на стойност пет милиона рубли, 300 почивки из Русия и "други награди" ще бъдат раздадени на публиката, като част от президентската кампания на Владимир Путин за изброите през 2024 г.
 

Томболата - известна като "Това е в нашето семейство" - ще "създаде положителен фон за кампанията в труден момент", твърдят източници, цитирани от базирания в Латвия новинарски сайт.


"По същество това е... пропаганда, която да запълни информационното пространство, за да насочи хората към правилния избор [да гласуват за Путин]", казва пред Медуза неназован политически стратег.


"Създава се впечатлението, че всичко върви по план, че има развитие, че позитивизмът побеждава, стабилността все още е с нас и страната се развива в правилната посока".


"Такива фонови проекти помагат за разширяване на социалния оптимизъм", добавят те.


Въпреки че конкурсът формално няма нищо общо с изборите, основните му етапи трябва да съвпаднат с ключови дати от президентската кампания на Путин.


Томболата - вече оповестена от руската преса - ще започне на 4 ноември, в същия ден, в който ще бъде открит "Форумът на Русия", на който ще бъдат изложени "постиженията" на десетилетното му управление.

 

За да спечелят, семействата ще трябва да изпълнят "задачи, целящи да създадат домашен уют", като например да приготвят ястие, да изпълнят песен или да извършат акт на доброта в полза на другите.


Организаторите твърдят, че досега за участие в лотарията са кандидатствали над 400 000 души, включително 70 000 семейства. Тази цифра може да достигне половин милион преди крайния срок за регистрация, прогнозира "Медуза".


Очаква се скоро Путин да обяви кандидатурата си за президент, като тегленето на награди има за цел да създаде "празнично" настроение чрез разиграване на награди още преди крайния резултат, продължава изданието.


Почти сигурно е, че той ще спечели вота, въпреки че рейтингът му е неясен, тъй като инвазията в Украйна продължава да отнема човешки животи и да натоварва държавната хазна.


В неотдавнашен доклад се констатира, че последиците от войната и западните санкции оказват мрачно въздействие върху населението на страната, като повишават цените и водят до рязък спад на обменните курсове.


Не е ясно до каква степен това се е отразило на популярността на Путин, тъй като инакомислието в Русия е жестоко потискано.


Промените в Конституцията през 2020 г. означават, че Путин може да се кандидатира за пети и шести мандат, което може да удължи управлението му и през следващото десетилетие.


Наскоро Кремъл започна мащабна кампания, за да убеди младите руснаци, че предстоящите избори ще бъдат свободни и честни, въпреки дългогодишните опасения относно автократичното му управление, които само се засилват след инвазията в Украйна през февруари 2022 г.

 

През годините критиците на Путин все повече бяха заглушавани, а политическата опозиция до голяма степен се превърна в псевдодържава.

 

Неговата традиционна база за подкрепа са хората на средна възраст и възрастните хора, пенсионерите, държавните служители, работниците в държавните предприятия и жените, докато либералите, по-младите избиратели и тези в Москва и Санкт Петербург са склонни да бъдат по-критични.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3983 |26.10.2023 Гонка с кола с мигранти по "Тракия" приключи с двама мъртви . 3| 3910 |26.10.2023 Министър Хинков: Има спад в продажбата на антибиотици, е-рецептите дават положителен ефект . 8| 3943 |26.10.2023 Игри на кворум: Ще се провали ли отхвърлянето на енергийното вето на Радев утре? . 9| 4064 |26.10.2023 Бойко Борисов: ПП-ДБ да дойдат утре и да отхвърлим ветото на Радев, да не експериментират с ГЕРБ-СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads