Реклама / Ads
3| 3821 |24.11.2020 НОВИНИ

Кристиан Вигенин предлага ускорено довършване на новата болница в Ямбол, за да приема само COVID-пациенти

.
Кристиан Вигенин
Ускорено довършване на новата сграда на болничния комплекс в Ямбол, в който да се лекуват всички болни от COVID-19 от областите Ямбол и Сливен и от съседни общини от Бургаска и Старозагорска области, предлага зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин в писмо до министър-председателя и здравния министър.
 

Според предложението специализираният персонал може да бъде осигурен от държавните и общински болници от двете области. Така ще бъде освободена изцяло здравната инфраструктура в двата региона и лечебните заведения ще могат да се заемат с лечението на всички останали социално значими заболявания.


Вигенин подчертава, че според специалисти пандемията ще продължи поне до края на следващата година, затова здравната система трябва да бъде адаптирана, не само с краткосрочни мерки.


След приключване на пандемията от COVID-19, вече готовата сграда ще може да бъде дооборудвана и предоставена изцяло за преместване на всички отделения на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, като дотогава се изчисти и цялостната концепция за пълноценно използване на болничния комплекс.


Според Кристиан Вигенин по този начин ще бъдат решени бързо и едновременно три проблема – скоростно довършване на новата сграда на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, осигуряване на достатъчно легла за хоспитализация на болни от Ковид и изчистване на няколко болници в целия регион от Ковид-отделения за осигуряване на нормалното лечение на други заболявания, без допълнителен стрес за лекари и пациенти.


"Допълнителна мотивация е, че Вие самият ще можете да отчетете едно изпълнено предизборно обещание преди края на управленския мандат“, обръща се към премиера зам.-председателят на Народното събрание, припомняйки в писмото, че довършването на болничния комплекс не само е било предизборно обещание на ГЕРБ вече 10 години, но и самият Бойко Борисов преди европейските избори през 2019 г. дойде в Ямбол, за да поеме личен ангажимент за довършването на болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4445 |24.11.2020 Първан Симеонов: Предлаганите сега мерки са прекалени . 34| 12509 |24.11.2020 Проф. Андрей Чорбанов: Предлаганите мерки срещу коронавируса само ще удължат агонията . 79| 8476 |23.11.2020 Тежки рестрикции предлага НОЩ заради коронавируса. Ще важат поне до Коледа . 45| 9606 |23.11.2020 Лице с ”критично ниско” обществено доверие предлага държавно дарителско дружество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads