Реклама / Ads
11| 4921 |08.01.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: Корнелия Нинова не може да съчетава двата поста на партиен лидер и на вицепремиер

.
Крум Зарков
”Всяка политическа сила като БСП се стреми да е в управлението и нямаме право да се оплакване. От политическата криза можеше да излезем само ако направим правителство без ГЕРБ и БСП. Кабинетът трябва да си напомня как се стигна до гласуването му - с желанието на хората за промяна. Ако допуснем скандал, то правителството няма да има легитимност.
 

Трябва да се каже ясно къде са отишли парите по строежа на АМ "Хемус". Ако това не се случи, ще е поредният скандал фишек и нищо няма да се случи". Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред БНР.


"Ако се върнем с годините назад, няма да ни стигне един ден да изброим скандалите като КТБ. Човекът, който е носил парите със сакове е задържан. Прокуратурата обаче дава сигнали, че не е много заинтересувана. Нека вместо обвинението и МВР да се карат, да се състезават за разкриването на престъпления. През последните 32 години винаги е имало подобна война с малки изключения", каза още Зарков.


"БСП има специфична мисия в правителството на социален вектор. Тя ще го направи, но само донякъде. Партията може да е втора по големина в правителството, но е четвърта на изборите. Трябва много да внимаваме да не отнесем негативите от управлението на това правителство. Такъв риск да не може БСП повече да се изправи съществува. Партията трябва да покаже на Кирил Петков и Асен Василев, че в обществото ни е необходима подкрепяща изпадналите слоеве политика. Добре звучащите планове за повишаване на покупко-способността остават само приказки. Докато огромна част от българското население, за което 30 или 50 лева са крупна сума, няма какъв изборен кодекс да пишем. Спирането на кражбите е само първата стъпка. Аз също подкрепих факта, че Корнелия Нинова ще стане вицепремиер в правителството, но тя не може да съчетава двете огромни задачи - на министър и на човека, който трябва да вдигне БСП. Няма такъв човек. Същевременно местните избори чукат на вратата догодина и те ще са съдбоносни за БСП. На 22-ри януари трябва да се констатира оставката на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор. Ще е гротескно, ако конгресът поиска оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Аз имам различна представа за това, какво да прави председателят на левицата. Необходим ни е силен ляв завой, както и влизане ребром в големите въпроси на 21-ви век, свързани с преразпределенията на благата. Политиката често конюнктурно понятие. Не си правя излишни илюзии за това правителство. Това заяви, че ще е прагматично", коментира депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3526 |07.01.2022 Корнелия Нинова: Има около 40 нерегистрирани фирми за събиране на вземания . 9| 5612 |04.01.2022 Кирил Добрев: Не ме искат на конгреса и ме изключват от партията. Нинова назначи за шеф на кабинета провален седесар . 3| 2934 |04.01.2022 Нинова иска регулация и закон за колекторските фирми . 4| 3395 |04.01.2022 Калоян Методиев стана шеф на кабинета на Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads