Реклама / Ads
24| 7993 |16.06.2014 НОВИНИ

КТБ: Банката е стабилна, клиентите да са спокойни!

.
Кой убива длъжника си, бе хора? А и тези кредити са за минимални суми. Четох за някакви суми от 2 млрд. Кой дава такива кредити? Нашият кредитен портфейл общо е към 5 млрд. лева, поясни Христов. Сигурен съм, че г-н Цветан Василев ще се защити от тези нападки. Банката не кредитира БТК. Парите на енергийните държавни предприятия в КТБ не мога да ги кажа с точност, но не са повече от 2% от общата депозитна база.
 
Това каза Илиан Зафиров, член на УС на КТБ и изпълнителен директор на баката на специална пресконференция.
КТБ е институция с фундаментално значение за България. Съществуването на цели отрасли от икономиката не би било възможно без нашата подкрепа и доверие. Примерите са много. Ние се явяваме партньори на нашите клиенти и разбираме проблемите им, допълни Зафиров.
Във връзка с появили се твърдения, че са разпитвани служители на банката, ще кажа, че това не са били 12 души, а 6. Става въпрос за сигнала на "Протестна мрежа". Техните разпити са обект на следствена тайна. Цел на тази пресконференция е безпрецедентната атака срещу банката. Искаме да представим някои факти, които се случиха в последната седмица, каза още Зафиров.

Всички отпуснати кредити от банката са внимателно следени и под контрола на всички държавни и международни институции. Това каза Георги Христов, другият изпълнителен директор на КТБ. Аз не знам Делян Пеевски да има дружества, в които да функционира като акционер. Кредите на "Булгартабак Холдинг" са две експозиции към две лица, които формално нямат нищо общо с г-н Пеевски. Плащанията спряха и ние предприехме мерки за контакт с тези лица и блокиране на обезпеченията по тези кредити. Когато свършихме тази работа, започнаха тези нападки. Говоря за досъдебното производство и атаките в медиите.

В рамките на петъчния ден някои агенции излязоха с информация, че се претърсват и се изземат документи от офиси на КТБ. Това беше опит за публична екзекуция на една от най-големите институции в държавата, каза още Христов. Разпитите, които се проведоха на наши служители, бяха от общообразователен характер. Казвам ви го от личен опит, защото и аз бях разпитан. Не мога да разбера информациите в медиите за подготвяно убийство на г-н Пеевски. Това е направо абсурдно. Кой поръчва длъжник, бе хора? Досега не чух и не прочетох за съществуването на каквото й да е доказателство в тази посока.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5315 |13.06.2014 КТБ АД: Банката не е обект на проверки! . 2| 5647 |15.05.2014 ЧЕЗ не нарушава правата на клиентите . 3| 5468 |27.04.2014 Клиентите на ЧЕЗ вече могат да плащат за заявени услуги касите на FASTPAY . 10| 5188 |21.04.2014 Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали онлайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads