Реклама / Ads
14| 6418 |30.03.2015 НОВИНИ

Б. Томалевски: Премиерът разделя българите с лъжи за КТБ

.
Председателят на Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка Божидар Томалевски Източник: Булфото, архив
Бойко Борисов да спре да настройва едни избиратели срещу други с думите си!. Премиерът постоянно пита кой дирижира сегашната обстановка около банката, а в миналото награждаваше Цветан Василев като номер едно банкер.
 
Това заяви днес на специална пресконференция председателят на Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка Божидар Томалевски. Той допълни, че Борисов заблуждава обществеността като твърди, че парите във Фонда за гарантиране на влоговете в банките идват от народа. Всъщност те идват от законови вноски от страна на банките в България.

Също така говоренето на премиера за отмяна на цесиите не е основано на експертно мнение, понеже „отмяна на цесии“ и „отмяна на прихващане“ са две различни неща, според думите на експерта от адвокатската кантора „Кинкин и партньори“ Николай Радев.

Правомощията на временните синдици също бяха обсъдени на пресконференцията. Според адвокат Радев в момента не се представят никакви възможности за контрол на тези синдици и те могат да правят буквално каквото си поискат с КТБ.

Членовете на Асоциацията обявиха, че организацията е в процедура на регистрирация във Франция и други страни, за да не могат отговорните за прикриването на аферата да избягат от международните закони и директиви.

На пресконференцията бе направен аналог с „една друга банка“, която бе спасена скорострелно, а при идентичния случай с КТБ държавата е останала странно бездейна и бавна.

Божидар Томалевски съобщи, че досега заради случая с банката има 12 смъртни случая, 54 инфаркта на вложители и 2430 лични фалита на лица и фирми в България. Той заяви още, че тази сутрин от НДСВ са се обадили с желанието да се включат в Асоциацията, заради изгубена субсидия от 1 млн. лева. „Държавата с едната ръка дава, с другата – взема!“, допълни той.

От Асоциацията информираха, че са пратили писмо до шефката на Временната Парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова с искане за присъствие на техни членове на заседанията, но до момента отговор няма. Г-н Томалевски заяви, че ако това информационно затъмнение и задкулисие продължава, съвсем скоро ще се възобновят протестите на онеправданите вложители.

Кой иска да открадне активите на банката и кой готви спасение на гуверньора на БНБ Иван Искров? Тези въпроси висят в пространството и хората искат отговори, каза още председателят на Асоциацията. Нейните членове искат равнопоставеност на вложителите според международните закони и Хартата на основните човешки права на Европейския съюз.

Членовете на Асоциацията заявиха, че са озадачени от наличието на излезлия в медиите т.нар. „бял“ и „черен“ списък на вложителите, за който от Фрог нюз ви запознахме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4794 |29.03.2015 Премиерът: Не Румъния, а Германия е пример за нас . 0| 4433 |27.03.2015 Държавите от ЕС да си разделят бежанците на квотен принцип . 5| 5150 |15.03.2015 Силвия Кацарова: Не обичам религиите, разделят хората . 31| 4905 |12.02.2015 Кунева: Щастлива съм! Премиерът разпозна Шенген като най-важен за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads