Реклама / Ads
10| 7110 |12.03.2019 НОВИНИ

БНТ излъчва фалшиви новини – от некадърност или умишлено?

.
Източник: БГНЕС
На 12 март трябваше да се проведе поредното заседание на Специализирания съд по делото „КТБ“. Интересът към това дело е оправдан, тъй като все още не е ясно как се е стигнало до фалита на банката и кои са истинските виновници за това.
 

Ето как БНТ съобщава какво се е случило в съдебна зала:

Фалстарт на първите разпити по делото за източването на КТБ. Очакваше се днес след почти 10 месеца отлагане да бъдат призовани първите обвиняеми за присвояването на над 2 и половина милиарда лева от Корпоративна търговска банка.

 

До решението за стартиране на разпитите се стигна, след като съдия Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на основния обвиняем - банкерът Цветан Василев, който се намира в Сърбия и всички опити да бъде изправен пред Темида до момента са неуспешни.

 

Освен него уличени в източването на КТБ са още 17 души, четирима от които днес трябваше да се явят в съдебната зала.

 

Разпитите обаче не се състояха, тъй като Валери Карадачки се намира в болница, Николай Орешаров бил само уведомен по телефона и не се яви. Теодор Тенев се оказа в чужбина, а Емил Талов бил търсен на 2 адреса, но не е бил открит, поради което съдът разпореди неговото издирване и отложи делото за 26 март".

 

За сведение на ръководството на БНТ четиримата неявили се в съда са свидетели на прокуратурата, а не обвиняеми. Трудно ли се прави разлика? Освен това всички опити да бъде изправен (Цветан Василев) пред Темида до момента са неуспешни също е невярно, защото сръбските съдебни институции досега не са взели решение, заради липса на основания и аргументи, които трябва да бъдат представени от българската прокуратура. Досега представените очевидно н вършат работа. И тази разлика ли е трудно да се направи? Или БНТ се опитва да манипулира общественото мнение чрез невярна информация?







Дори Канал 3, който е под контрола на депутата от ДПС Делян Пеевски, считан за най-яростния опонент на банкера Василев съобщава:

Нито един от призованите за днес свидетели по мегаделото КТБ не се яви на разпит в Специализирания наказателен съд".

 

Четирима от призованите свидетели на прокуратурата не са се явили в съдена зала. Това е 100%! Както и да се манипулира истината, изводите се налагат сами. Интересно е да се отбележи, че зам.-главният прокурор Иван Гешев, който присъства на всички съдебни заседания досега и охотно коментира какво се случва от гледна точка на държавното обвинение, е в САЩ. Дали това няма връзка с внезапната липса на свидетелите, които са свикнали с неговото покровителство?

 

Всички останали медии ясно и точно съобщават именно факта, че четирима прокурорски свидетели не са се явили в съда. Как така само БНТ не е разбрала за какво става дума? Репортер на делото е Николай Минков. Дали той е предал невярната информация или тя е била редактирана след това във варианта, в който е излъчена, трябва да кажат следните лица:

Уляна Пръмова е директор на Дирекция „Информация“ на БНТ. Преди това беше генерален директор.

Програмен директор на БНТ Емил Кошлуков, смятан за приближен до Делян Пеевски и ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4143 |12.03.2019 КТ ”Подкрепа” сигнализира за измама с фалшиви формуляри за трудови книжки . 0| 4064 |10.03.2019 Тримата задържани за схемата за фалшиви пенсии в Силистра остават в ареста . 0| 4250 |07.03.2019 Автоинструктор, продавал фалшиви книжки, отива в затвора . 4| 4095 |28.02.2019 Няма доказателства за фалшиви ТЕЛК-ове срещу лекарите от Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads