Реклама / Ads
26| 15373 |28.12.2012 НОВИНИ

Кубрат Пулев №1 в света!

.
Кубрат Пулев
Кубрат Пулев задмина Владимир Кличко в годишната боксова класация. За изминалата 2012 Кобрата безапелационно спечели наградата за №1 в световния бокс. Класацията направи авторитетният сайт "BoxingInsider".
 
"Кубрат кой?" - вероятно някои от вас си казват. Е, съвсем скоро ще спрете да си задавате този въпрос. От всички топ имена в тежка категория през 2012 година, талантливият българин Кубрат Пулев бе този, осъществил най-голям прогрес. Първо той се справи с издръжливия британец Майкъл Спрот, а след това срещна и родения в Украйна гигант от Германия Александър Димитренко в спор за европейската титла", пише анализаторът Джони Уолкър в материала си.

"До този момент Димитренко имаше само една записана загуба в кариерата си, като това се бе случило след съдийско решение срещу Еди Чембърс през 2009 година. Пулев обаче го подреди повече от добре, докато Димитренко не падна на пода в края на единадесетия рунд. Скоро след това Кубрат Пулев унижи на ринга още един гигант - непобедения до този момент Александър Устинов. Българинът убедително преби от бой своя опонент, който вече окървавен се отказа отново в единадесетия рунд.

Макар и той самият далеч да не прилича на джудже, с тези си победи над гиганти Кубрат Пулев се подготви добре за евентуален сблъсък с някого от двамата братя Кличко. Пулев не е шоумен на ринга (въпреки че в личния си живот е гадже на секси българка - поп певицата Андреа), но богатият му опит като аматьор го прави изключително солиден.

Неговата най-голяма сила е вероятно способността му да остава спокоен и търпелив, независимо от всичко, което се случва между въжетата. За разлика от много други боксьори, Кубрат Пулев изглежда като у дома си, когато стъпи на ринга. Можете да бъдете сигурни, че и през 2013 година Кубрат Пулев ще продължи да се изкачва до върховете в тежка категория", не пести похвалите Уолкър.

На второ място в класацията е поставен именно Владимир Кличко. Украинецът успя да защити титлите си, но изданието подчертава, че това е станало в мачове срещу непретенциозни противници.

По-рано днес Кубрат Пулев и треньорът му Михаил Таков получиха ключовете за нови автомобили "Опел Инсигния", който спечелиха с наградата за спортист и треньор на България за 2012 година.

През 2013 г. е много вероятно Кубрат Пулев и Владимир Кличко да се срещнат на ринга. Там вече със сигурност ще се разбере кой е по-добър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8131 |16.09.2012 Тервел Пулев: За пари не се бия . 37| 14865 |21.08.2012 Величаем хан Кубрат с огромен мемориален комплекс . 17| 5188 |22.09.2009 Б. Борисов: Твърдо отстоявам интересите ни пред света!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads