Реклама / Ads
0| 3247 |21.04.2022 НОВИНИ

Кулеба: Рационални, но лицемерни са аргументите срещу военната помощ за Украйна

.
Надявам се, че снимките от разрушенията на Украйна ще помогнат на някои от вашите политици - не само в парламента, но и в правителството, да погледнат тези лица, да си представят за секунда какво се случва в страната и най-сетне да вземат правилното решение. Аргументите срещу военна помощ изглеждат рационални, но са лицемерни.
 

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в парламента по време на откриването на изложбата “Стоп на войната в Украйна“ със снимки на разрушенията от войната.

 

“Няма да повярвате колко пъти от началото на войната съм чувал рационални обяснения и аргументи защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора са много емоционални, но проблемът е, че те не са искрени и си играят с нас. Тези които искат да помогнат, винаги намират начин да го направят. Тези които обявяват, че стоят зад определени принципи, трябва да помогнат сега на Украйна”, посочи външният министър на Украйна.

 

“Всеки, който си намира наглед рационални оправдания да не помогне на Украйна, помага на агресора, а сега всички, които се обявяват за принципни, би трябвало да застават на страната на жертвата в конфликта”, допълни още Кулеба.

 

По думите му най-добрият начин да спре войната е да се помогне на Украйна, а не да се заема неутрална позиция.

 

Попитан дали е получил отговор каква помощ ще окаже България на Украйна, той отговори: 

 

"Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор на този въпрос". 

 

Той каза още, че за всеки ден, в който не се оказва помощ на Украйна, повече войници биват убивани, повече мирни граждани ще бъдат убити, повече домове ще бъдат разрушени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3616 |20.04.2022 Кулеба: Тези, които говорят против предоставянето на оръжия, създават проблеми за собствената си страна . 0| 3139 |20.04.2022 Кулеба: Който говори скрито или явно срещу изпращането на оръжия за Украйна, споделя вината на Русия . 0| 3371 |20.04.2022 Кулеба: Докато парламентът ви реши дали да даде оръжие на Украйна, ще се бием с каквото имаме . 0| 3186 |20.04.2022 Радев пред Кулеба: Извършителите на военни престъпления трябва да бъдат наказани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads