Реклама / Ads
35| 5512 |17.03.2012 НОВИНИ

М.Кунева: Не чакам плячка!

.
Меглена Кунева Източник: Булфото
Властта не е самоцел. Не чакам плячка или правителството да се срути. Тава каза Меглена Кунева по Дарик във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.
 

 

„Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика. Властта не е самоцел. Не се боря просто за една цел. Искам да бъда полезна. В етапа, в който няма партия, а има сдружение, смятам, че продължавам да представлявам интересите на хората. Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.

 

„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя. Когато реша да обявя такъв финал на гражданския етап на този проект и ако това се случи", допълни Меглена Кунева и подчерта: „В този случай, на този етап, аз още не съм готова да направя такава крачка".


Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". Тя отбеляза, че при обиколките си в страната, сдружението среща подкрепа. По думите й всички хора, с които е говорила и я подкрепят, определят себе си като дясно ориентирани, което я „прави близка с тях".

 

На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява. Ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.

 

„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5218 |19.09.2011 Борисов: Не чакам подкрепа от ДПС . 5| 5036 |05.08.2010 Порой удави София; чакаме слънце в неделя . 6| 4817 |22.06.2010 М.Кунева: Даваме лоши сигнали отвътре, затова ще ни проверяват . 5| 5255 |04.01.2010 Майкъл Шийлдс: Чакам извинение от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads