Реклама / Ads
5| 5270 |04.01.2010 НОВИНИ

Майкъл Шийлдс: Чакам извинение от България

.
Помилваният британски гражданин Майкъл Шийлдс все още чака извинение както от българското правителство, така и от британското заради дългия си престой в затвора за престъпление, което по думите му не е извършил. Това споделя самият Шийлдс в интервю за вестник "Индипендънт".
 

Недостатъците на британската и българската съдебна и политическа система са осъдили младия запалянко на Ливърпул да излежи присъда за престъпление, което той не е извършил, пише "Индипендънт".

23-годишният младеж е първия британец, получил кралска амнистия за несправедлива присъда в чужбина.
Шийлдс не получил нужната подкрепа на британските власти, за да се върне към нормалния ритъм на живот, след като бил освободен преди четири месеца. След излизането си от затвора той прекарал неспокойни дни пред телевизора у дома, опитвайки се да притъпи чувството за несправедливост, което го изгаряло отвътре, обяснил Шийлдс. Малко преди Коледа той си намерил работа на строеж.

Шийлдс споделя, че затворът е бил труден за него – млад човек от сплотено семейство, който никога преди не е имал проблеми с полицията. "Беше ужасно, защото никой не ми вярваше, никой не правеше нищо и виновните са се измъкнали безнаказано", казва той.

Frognews.bg припомня, че фенът на „Ливърпул" Майкъл Шийлдс бе помилван от британския министър на правосъдието Джак Стро. 22-годишният британец излежаваше 10-годишна присъда за опит за убийство на български барман.

Според адвоката на британеца, той е жертва на огромна съдебна грешка, която го е вкарала за четири години в затвора за престъпление, което той не е извършил и за което друг човек е признал.
Джак Стро решил справедливост за един невинен млад мъж.

22-годишниятфутболен фен напусна затвора, усмихвайки се на събралите се на входа журналисти и вдигайки палец.

Футболният фен беше осъден в България през 2005г. за опит за убийство на 15 години затвор и 200 000 лв. имуществено обезщетение след нанасяне на тежки телесни повреди на бармана Мартин Георгиев.

Присъдата бе потвърдена на втора инстанция и намалена на 10 години затвор, която завърналият се в Англия Шийлдс излежаваше в затвора Гарт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5209 |31.12.2009 Без предпазна клауза за България . 2| 10958 |29.12.2009 Уорлик–младши е новият посланик на САЩ в България . 22| 5622 |20.12.2009 БСП: ГЕРБ застрашава европейския път на България . 15| 4977 |17.12.2009 Идеята за референдум - опасна и вредна за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads