Реклама / Ads
1| 3111 |03.06.2021 НОВИНИ

Курсант е с опасност за живота след инцидент в Чешнегирово

.
Източник: БГНЕС
Курсант е ранен тежко след инцидент в Чешнегирово вчера. Това стана ясно по време на брифинг на служебния министър на отбраната Георги Панайотов. Направена му е операция. Инцидентът се е случил по време на редовни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специални операции, в които участват курсанти от НВУ във Велико Търново. Пострадалият обаче не е участвал в парашутни скокове, а помагал на колегите си.
 

Парашутист от Велико Търново се приземява върху корона на дърво. Към него е изпратен спасителен екип. Върху единия от пратените курсанти се чупи и пада клон, който го удря в главата. Курсантът е с тежка черепно-мозъчна травма. Опериран е в болницата в Пловдив, но все още има опасност за живота му.

 

Приземилият се парашутист е с травма на тазобедрена кост и се възстановява под наблюдението на ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Това е втори инцидент в Чешнегирово, свързани с военните учения. Само преди дни стана ясно, че американски десантчици са влези по погрешка в цех за оборудване на олио.

 

„Още в събота поднесох извинението си на всички в Чешнегирово. Там е станала грешка и очевидно недоразумение. Естествено, че това е недопустимо. Взели сме си поуки, както ние, така и нашите съюзници, които също поднесоха своите извинения. С ръководството на фирмата в Чешнигирово разговарях в понеделник. Те приеха нашите извинения и разговаряхме много спокойно. Пак ще повторя, че това е грешка“, коментира министърът на отбраната.

 

Според Панайотов този инцидент се е случил, защото параметрите на учението са били приети преди няколко години и т очно мястото, където се намират цеховете било силно залесено. „Тепърва проверяваме защо служителите на Военна полиция не са докладвали за случая. За мен това е скандално и недопустимо. Отговорните трябва да понесат своите наказания“, коментира още министърът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3120 |14.05.2021 Янаки Стоилов: Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация . 2| 3141 |13.05.2021 МОСВ предупреждава: Има опасност от наводнения край Искър, Марица и Места . 27| 4013 |10.05.2021 Ангелов: Рискът за живота на Каролев е сериозен . 0| 3374 |21.04.2021 Борис Цветков: Има опасност родителите, чиито деца не са приети в детска градина, да не получат компенсации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads