Реклама / Ads
1| 3060 |04.02.2023 НОВИНИ

Лазар Лазаров: Притеснително е, че прокуратурата се използва като бухалка за решаване на определени въпроси

.
Лазар Лазаров
Служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров заяви по Нова телевизия, че е готов на диалог, за да се търсят най-добрите решения, както и да се предприемат поредица от действия, които да са насочени към равнището на цените. Инфлацията е позабавена и към края на годината е 16.9%. Лазаров увери, че всичките социални плащания са гарантирани. Лазаров бе категоричен: ”Няма нищо притеснително в журналистическите разследвания, защото те показват истината. Притеснително е, че прокуратурата бива използвана като бухалка за решаване на едни или други въпроси.”
 

По думите на Лазар Лазаров въпреки трудната година има двуцифрени увеличение на заплатите. 20% увеличение на равнището на натрупаната инфлация е компенсирано: "Бяха предприети действия в редица сектори за изравняване на заплати. Нямаме нормален редовен бюджет и по тази причина действат параметри от предходната година. Правителството не може да не направи вариант на бюджет. Това ще се случи към края на неговия мандат. Сега основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Ще направим бюджет, който ще отразява действащото законодателство. Ще има ръст на социалните разходи."

 

Министър Лазаров уточни, че в рамките на следващия бюджет ще бъдат предприети действия тя да бъде променена: "Правителството ще предприеме действия за цените на храните - ще осъществява контрол и ще предприеме мерки там, където е нужно. Спекулата ще е във вниманието на правителството. Трябва да се внимава с увеличаването на доходите, за да не се подхрани инфлацията."

 

По отношение на сигналът на БПС към Прокуратурата за закупени имоти в Габрово, Лазаров коментира: "Държавният интерес е гарантиран, защото сме купили на по-ниски цени, а се съобразихме и с тези, които направи независим пазарен оценител. Държавата разполага с много имоти, но нас не ни трябват какви да е. Имаме конкретни изисквания – да бъдат в центъра на населеното място, да има два вида площи. Това е проект одобрен от предходното редовно правителство и министъра на труда и социалната политика и аз го изпълнявам. По въпроса защо не е направена обществена поръчка показва слабо познаване на законодателството. Не ме притеснява тази проверка. Това, което ме притеснява е, че политическата система дава възможност такива лица да бъдат част от най-високата сцена, именно парламента.

 

Лазаров бе категоричен: "Няма нищо притеснително в журналистическите разследвания, защото те показват истината. Притеснително е, че прокуратурата бива използвана като бухалка за решаване на едни или други въпроси."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3574 |22.01.2023 Българинът Лазар Радков оцеля като по чудо след обстрел в Украйна . 1| 6059 |23.12.2022 Социалният министър Л. Лазаров: Минимална заплата от 780 лв. изцяло изчиства инфлацията . 3| 2968 |25.10.2022 ПП: Силно притеснително е, че служебният кабинет няма да внесе бюджет . 0| 2696 |13.09.2022 Иван Таков: Неизпълнението на бюджета на СО от 460 милиона лева е много притеснително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads