Реклама / Ads
13| 4159 |02.11.2021 НОВИНИ

Лекар: Забравете избори и дребни сметки. Намираме се в състояние на драматична криза

.
Д-р Аспарух Илиев
Забравете избори, интереси и дребни сметки - намираме се в състояние на драматична криза, заплашваща националната сигурност. Това призова д-р Аспарух Илиев - експерт по безопасност на ваксините, ръководител на лаборатория в Берн.
 

„Както споменах по БНР току-що - призовавам премиера Янев и президента Радев, председателя на Българския Лекарски Съюз д-р Маджаров, министър Кацаров, всички съсловни организации, лекари и учители - забравете избори, интереси и дребни сметки - намираме се в състояние на драматична криза, заплашваща националната сигурност. Обръщам се и към главния прокурор Гешев - свършете си работата и потърсете незабавно отговорност от всички политически и публични лица, които разпространяват фалшиви новини и саботират умишлено и злонамерено от месеци справянето с Ковид кризата. За последните 3 дни са починали повече от 400 души. Това е национално бедствие. Свършете си работата!“, пише той в социалните мрежи.

 

 

В ефира на Българското национално радио по-рано тази сутрин той призна, че статистиката е стряскаща и с всеки следващ ден става все по-притеснителна.

 

„Ситуацията в болниците е ужасяваща. Необходим е поне краткотраен локдаун“, заяви д-р Илиев.


„Прави ми впечатление обаче, че в заведенията стриктно проверят за зелени сертификати, което е единствената мярка за бариера за заразата“, каза още той.


По думите му хората с първа доза ваксина и със сертификат не съвсем незаразни. Следващите седмици ще са много тежки и трябва да се пригат всички мерки, за да се пречупи тази вълна.

 

„Трябва се носят маски от най-висок клас защита, да се спазва дистанция, хората да не се събират на едно място, защото ситуацията излиза извън контрол. Следващите две седмици са критични. Аз съм лично на мнение, че държавата отдавна трябваше да се погрижи за безплатни по-скъпи маски за хората. Но молбата ми е, да бъдем заедно и да се предпазим. Да спазваме мерките и да се ваксинираме, защото иначе няма да се преборим с тази вълна в момента“, поясни експертът.

 

По думите децата сега категорично не трябва да се връщат в училище: „Ние трябва да запазим и децата, и възрастните. Ако има родители, които призовават за това, те или не познават ситуацията или пък са използвани от злонамерени политически актьори“.

 

„Тези, които не вярват, че положението е сериозно и очакват, че ако се разболеят ще получат първокласна медицинска грижа - те и техните деца - искам да им кажа, че няма как да получат тази грижа, защото болниците са абсолютно претоварени.

Така че, че тъжно ми е да го кажа, но много от тези хора са жертви и превърнати в „пушечно месо“ от определени според мен сили, които изискват спешна намеса на прокуратурата. И молбата ми е към прокуратурата - крайно време е да се вземат мерки да се задейства, не да бъде проформа тя и да седи и да гледа отстрани...“, заяви д-р Илиев. По думите му политици у нас грубо и грозно злоупотребяват с кризата и пандемията.

 

По думите всеки ден премиерът и президентът трябва да са пред медиите и активно да призоват за спазване на мерките, не да се съобразяват, че сме пред избори, да поискаме помощ от ЕС, защото иначе поведението им е абсолютно безотговорно, посочи експертът.


Илиев призова някои от лекарите да не измисят нова наука,  да не объркват пациентите си, да не правят собствени интерпретации за ваксините, а да се доверят на науката и да препоръчат ваксини на всички свои пациенти - няма противопоказания на ваксините към никакви хронични заболявания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3395 |01.11.2021 Президентът Радев пред ОССЕ: Купуването и продаването на гласове изкривява резултатите от изборите . 9| 3304 |01.11.2021 Лекар: Рязко се увеличи заболяваемостта от други болести . 25| 10071 |31.10.2021 Лекарят от Берн Аспарух Илиев: След изборите ще има селективно ваксиниране и затваряне на бизнеси . 13| 4025 |30.10.2021 Математикът на НОЩ: Локдаун няма да има до изборите. До 6 дни болниците ще се препълнят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads