Реклама / Ads
10| 4906 |09.05.2013 НОВИНИ

Лекари поискаха от Орешарски „оздравяване” на Спешната помощ

.
Пламен Орешарски на среща с лекари от спешна помощ
Пет основни направления за решаване на най-наболелите проблеми в Спешна помощ отчетоха на кръгла маса във Варна водачът на листата на Коалиция за България Пламен Орешарски и представители на спешната помощ.
 


На форума с лекарите, работещи в центровете за Спешна медицинска помощ от цялата страна присъстваха и кандидат – депутатите проф. Анелия Клисарова, Борислав Гуцанов и Красимир Янков. Фелдшери и служители се оплакаха от условията, в които са принудени да работят, както и от заплащането на труда им. По думите им в момента здравното спешно осигуряване на българите е под критичния минимум. В системата има остър недостиг на кадри. Младите лекари бягат и в близките две години системата може съвсем да остане без кадри. Медиците посочиха, че е изключително важно час по-скоро да се въведе ред в работата на телефон 112. Заради неуредици там се губи време, което понякога струва човешки живот, коментираха те.
 

„Обърнахме се към всички партии сега преди изборите, за да чуят проблемите ни, да им кажем от какво имаме нужда, за да знаят за какво да работят в бъдещия премиер. Единствено Коалиция за България пожела да ни чуе, за което много ви благодарим и се надяваме да работим заедно като станете депутати“, каза Десислава Кателиева, председател на националната асоциация.
 

„Всички знаем, че държавата ни няма пари, а за да направи цялостно преоборудване на базата, но това трябва да се направят първите стъпки с корекции в правната и регламентивна рамка“, коментира Пламен Орешарски.
 

„Трябва да работим заедно, за да има резултат. Проблемите наистина са много и не можем веднага да ги решим, но с постоянен диалог, нещата ще се случат“, коментира проф. Анелия Клисарова, кандидат за депутат от гражданската квота на листата на Коалиция за България.
 

Двете страни се договориха като начало да работят заедно за закон или наредба за спешната и неотложната помощ, които да регламентират точно организацията и работата на лекарите, лекарските асистенти, парамедиците и другия персонал, ангажиран в тази дейност. И още за създаване на специалност „лекарски асистент“ с образователно-квалификационна степен „бакалавър-специалист“, които да се обучават в Медицинските университети. 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6093 |06.05.2013 Като премиер Пламен Орешарски ще ремонтира балнеологичната поликлиника в Кюстендил . 29| 5579 |04.05.2013 Пламен Орешарски: Край на силовите способи в икономиката, държавата да стане изряден платец . 27| 5433 |03.05.2013 Пламен Орешарски: Незабавно държавата да се разплати с бизнеса . 21| 5289 |02.05.2013 Пламен Орешарски: Безработицата и ниските доходи са най-острите проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads