Реклама / Ads
8| 5872 |06.05.2013 НОВИНИ

Като премиер Пламен Орешарски ще ремонтира балнеологичната поликлиника в Кюстендил

.
Източник: БСП
Номинираният за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски се срещна с кмета община Кюстендил Петър Паунов. Двамата обсъдиха бъдещото развитие на двата изключително важни за региона проекти – Коридор №8 и язовир „Кюстендил”, които не бяха приоритетни за бившите управляващи от ГЕРБ.

Орешарски се ангажира с осигуряването на 1,2 млн. лв. за ремонт на балнеологичната поликлиника. „Отпускането на тези пари бе лайтмотивът  в кампанията на ГЕРБ, което се оказа неистина”, отбeляза Мая Манолова, водач на листата на левицата в Кюстендил.
   
На брифинг Пламен Орешарски представи основните акценти от предизборната кампания на Коалиция за България. „Кюстендил е един от градовете, към които имам симпатии. Не само, защото жена ми е кюстендилка, а и аз съм работил и живял тук преди години”, заяви в началото на срещата си с медиите Орешарски.

„Считаме, че следващото правителство, което и да е то, трябва да се фокусира върху няколко ключови проблема. На първо място да се подобрят условията за правене на бизнес. Да се подобри събираемостта на приходите, което ще позволи и по-активни социални политики. Ще се повиши и инвестиционната и стопанската активност”, каза Орешарски.

Той допълни още, че трябва да се обърне по-сериозно внимание на селското стопанство. Друг акцент трябва да бъде образованието и връзката му с потребностите на практиката и на бизнеса. За целта е важно да се разработят програми за осигураване на първо работно място на завършващите младежи. Според Пламен Орешарски това е възможност за тяхната реализация в родината.

Предстои среща с кюстендилската общественост и представители на местния бизнес. По- късно Пламен Орешарски ще се срещне с жителите на гр. Бобов дол. Днес той беше гост на празничния конкурс „Великденско яйце” в кюстендилското село Слокощица. Изложбата се организира традиционно за великденските празници от местното читалище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7551 |05.05.2013 Мъж се самоуби като се хвърли от балкон в столичен мол . 29| 5350 |04.05.2013 Пламен Орешарски: Край на силовите способи в икономиката, държавата да стане изряден платец . 27| 5214 |03.05.2013 Пламен Орешарски: Незабавно държавата да се разплати с бизнеса . 21| 5071 |02.05.2013 Пламен Орешарски: Безработицата и ниските доходи са най-острите проблеми
Реклама / Ads