Реклама / Ads
6| 3185 |12.01.2021 НОВИНИ

Лекари с препоръка Банев да се лекува, съдът отказа да го пусне, за да влезе в болница

.
Николай Банев Източник: БГНЕС
Лекари настояват задържаният бизнесмен Николай Банев да започне планово лечение заради множество здравословни проблеми. Специализираният апелативен съд, обаче не се съобрази със становището на медиците и днес отказа да му даде по-лека мярка, за да вземе навременни мерки за здравето си.
 

На днешното съдебно заседание стана дума за множеството здравословни проблеми, които споходили арестувания предприемач, докато пребивава в ареста.  В нощта преди последното заседание по делото му за 2020 година той получил алергичен пристъп. Съдът, обаче не взе предвид този факт, тъй като според него липсват данни в тази посока в изготвената тройна съдебномедицинска експертиза. Банев, обаче разказа, че състоянието му се влошило по празниците, тъй като тогава нямало кой да му окаже своевременна медицинска помощ.

 

На заседанието бе коментиран и фактът, че заради алегичния шок, той най-вероятно няма да може да се ваксинира срещу коронавирус, макар да попада в т. нар. рискова група. По време на медицински преглед, проведен наскоро,  лекарите установяват и други проблеми като дископатия, заради която са болките в кръста, както и хронична увреда на двете коленни стави, по-значителна вляво. Именно по тази причина медиците препоръчали на Банев да вземе веднага мерки. Съдът, обаче реши, че страданията на подсъдимия са хронични и не се налага той да се подложи на операция. Магистратите се съобразиха със становището, че „Не се установяват здравословни проблеми, които да правят абсолютно невъзможно лицето да търпи мярка за неотклонение задържане под стража в затвора – София.

 

 Не се изключва, заради невъзможността да излезе с по-лека мярка,  Николай Банев да входира специално искане до съда и прокуратурата, да бъде пуснат, за да извърши нужните здравни интервенции. Оказва се, че Банев прави каквото му е по силите, за да се лекува от ареста. До този момент той е извеждат 7 пъти, за да може да посети различни болници.  Освен споменатите оплаквания  се оказва, че той има и липом на гърба.

 

Припомняме ви, че преди година адвокат Мартин Апостолов поиска прокуратурата да върне част от паричната гаранция в размер от 100 000 лева, за да се лекува от рак. Прокуратурата, обаче отказа. Преди Нова година, обаче той почина. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3098 |11.01.2021 Ще дават по 10 лева на лекарите за всяка доза от двустепенните ваксини . 10| 3430 |28.12.2020 Ваксинират лекарите от цялата страна . 2| 3745 |22.12.2020 Йотова: Експериментите се правят на гърба на здравната система и на лекарите . 1| 3157 |18.12.2020 От днес личните лекари ще издават електронни рецепти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads