Реклама / Ads
5| 11845 |19.11.2019 ЪNDERGROUND

Лекари сигнализираха спецпрокуратурата: Министър и негови хора обричат на смърт онкоболни

.
Медицинският перснола на центъра е подложен на постоянен натиск
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и негови подчинени поставят на карта живота на онкоболни, които не могат да бъдат излекувани със средствата на традиионната медицина. Това пишат лекарите от „Медицински център по интегративна медицина“ в сигнал до спецпрокуратурата.
 

Писмото на медиците звучи страховито: „ Отделно, с бездействието си да изпълни свои произтичащи от закона задължения, както и влезли в сила съдебни решения, министърът на здравеопазването е причинил досега скоропостижната и мъчителна смърт на множество пациенти с тежки животозастрашаващи заболявания, които доказано от медицинската им документация, не са били повлияни позитивно от лечение със средствата на конвенционалната медицина“.

 

Лекарите допълват още по-смущаващи факти: „Така, от една страна, с бездействието си да инициира въвеждането в националното ни позитивно право на наредбата, предвидена в чл.96, ал.3 от Закон за здравето, както и на мерки (административни и/или нормотворчески) за предоставяне на неразрешени лекарствени продукти за нуждите на т.нар. „състрадателно лечение“ на визираната по-горе категория пациенти, а от друга страна – с умишленото и целенасочено използване на властовата си позиция и при явна колаборация с изпълнителните директори на ИА“МО“1 д-р Златица Петрова и на правоприемника ИА“МН“ Росен Иванов, както и с длъжностни лица от същия орган, да препятстват и преустановят дейността на АИСП „МЦИМ“ ООД, като единствен източник на такова лечение в България, тези длъжностни лица са допринесли за преждевременното умъртвяване на пациенти, между които: Явор Боянов Миланов от гр.Бургас; Боянка Цветaнова Мишева от гр.Годеч; Давид Сабетай Бехар от гр.София; Шефка Сюлейманов Гюзелев от гр.Русе; Иван Събев Рачев от гр.София; Вера Йорданова Петкова от гр.София и др., като с тук визираните умишлени действия и бездействия, обединените в общата си цел субекти продължават да допринасят, както за нанасяне по особено мъчителен начин на тежки телесни увреди на нуждаещите се от такова лечение и грижа пациенти, така и на преждевременната им смърт при липсата на каквато и да било възможност за осигуряване на поносимо качество на живот“.


В сигнала надълго и нашироко се обяснава метода на лечение, признат в много европейски държави. Авторите разказват за постоянния тормоз от страна на проверяващите, които стресират не само тях, но и пациентите.


В продължителен период от време десетина инспектори многократно посетиха лечебното заведение, изискаха десетки документи, с които разполагат от предходни проверки, нарушиха съществено лечебния процес и създадоха опасност за здравето и живота на множество тежко болни наши пациенти, които с лекуваха при нас в периода на проверката.

 

В резултат от тази комплексна проверка ни беше връчен Констативен протокол № ИАМН-КП-13-24/ 07.05.2019 г., в който ни бяха направени някои незначителни предписания, които ние изпълнихме в срок. Проверката на ИА“МН“ е завършила с Докладна записка, с която комисията е приела, че са изпълнени всички задължителни предписания. Докладната записка, като вероятна служебна вътрешноведомствена информация, не ни е връчвана.


Само три месеца след това, в началото на м. август, АИСП „МЦИМ“ беше посетен от две лица, които се представиха за инспектори на ИА „Медицински надзор“ и пред свидетели изрично подчертаха, че посещението им не е проверка, а допълнителна задача по предходната проверка за спазване на изискванията на чл.98, ал.3 и ал.4 от ЗЗ. След като прегледаха текущия ценоразпис, лицата изказаха задоволство и повече не се появиха“.


След това допълват: Изложеното по-горе обосновава извод, че действията на ИА„МН“ представляват умишлена провокация или учебникарски пример за упражняване на тормоз и притискане чрез използване на лостовете на притежаваната власт, с единствена цел да бъде саботиран лечебния процес в АИСП„МЦИМ“, като се създаде паника сред пациентите, които са заплашени, че лечението им ще бъде преустановено, а оттам – да бъде срината и работата на лечебното заведение. Здравните инспектори са многократно информирани, че нашите пациенти са в напреднал стадий на онкологични заболявания, след неуспешно конвенционално лечение и увредени от него. Те нямат друга алтернатива за оцеляване и поради това са избрали АИСП „МЦИМ“, упражнявайки изконното си право на живот и свързаното с това право за ненамеса в личния им живот при извършване на избори, касаещи живота, здравето и личната им неприкосновеност.


Предвид това ни логично и естествено наше незнание за задкулисието на всичко гореизложено, оставяме на Вас – компетентния орган, да разследва и установи налице ли е ОПГ и всичко свързано с подобно обстоятелство, а ако се окаже налице, да установи и причинените от подбудителя, инициатора и всички горепосочени участници вреди – съзнателно причиняване на смърт на множество лица по особено мъчителен начин, както и на телесни повреди в условията на превратно упражняване на власт с цел набавяне на облага за себе си или за другиго, след което да предприеме мерки за преустановяване и санкциониране на престъплението, допълват лекарите от „Медицинския център“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6784 |19.11.2019 ГДБОП: фамилия фалшифицира евро и лични документи . 4| 6973 |18.11.2019 Арестуваха крадеца, отмъкнал 140 000 лева от кола в София . 0| 10435 |09.11.2019 Собственик на верига от чейндж бюра е намушканият с нож в София . 7| 38687 |07.11.2019 Гешев премълча кредити за над 500 млн.лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads