Реклама / Ads
0| 3775 |15.07.2022 НОВИНИ

Лена Бориславова: В момента всеки се опитва да не излезе Черен Петър

.
Лена Бориславова Източник: стопкадър, TV1
В момента всеки се опитва да не излезе Черен Петър – като виновника за риска евентуално да не бъде създаден кабинет. Надявам се обаче в следващите седмици да видя опит и усилие за смислена коалиция в рамките на този парламент от всички, които се изказват така ласкаво за това да има правителство.
 

Тази надежда изрази в предаването „Въпросите“ по TV1 говорителят на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

 

„Как точно началник на политически кабинет управлява държавата? Нямам опита, за да въртя цяла държава на пръста си, като ме обвиняват, коментира още тя обвиненията, че тя диктува всичко, което предприема правителството.

 

По думите й всички решения в доскорошната четворна управляваща коалиция са били взимани от няколко души, а при възможност и в широк политически формат.

 

Според Бориславова щом срещу нея, премиера и Асен Василев се тиражират толкова лъжи, това означава, че това, което те правят е важно.

 

Говорителят на министър-председателя в оставка изрази съжаление, че управлението е причинило сегашната нестабилност на хората, но смята, че тя е била необходима, „защото сваля маски и показва кой на какво е готов и в името на каква цел“.

 

Бориславова разкри още, че в докладите на Държавна агенция „Национална сигурност“, на база на които е взето решението за изгонването на руските дипломати, има данни, че определени лица са заплаха за националната сигурност.

 

„Не съм аз компетентният орган, който да разкрие кой е взимал пари от Русия, особено след като информацията се съдържа в доклади на ДАНС“, допълни тя и уточни, че от различни медии са се обаждали, за да питат дали техни журналисти са получавали такива суми.

 

От думите й стана ясно, че следващата седмица Министерския съвет ще обсъди отношенията с „Джемкорп“, за която се твърди, че е свързана с руски капитали. Бориславова повтори, че между държавата и фирмата има меморандум за намерения, а не договор с правни последици.

 

По повод проверката на прокуратурата на договор на кантората, в която Бориславова работила, с Българската банка за развитие, тя посочи, че той е бил сключен в момент, когато цялото ръководство на банката, включително и правния отдел са напуснали. Той е щял да бъде прекратен в момента, в който правният отдел се попълни.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3067 |14.07.2022 Скандалът със самолета-калпазанин: Какво се знае до момента? . 0| 12897 |14.07.2022 Биков къса ризи за Гешев и рони сълзи от възмущение заради Петков и Лена Бориславова . 0| 3360 |13.07.2022 Елена Йончева към военен № 1 на ЕС: Заплашена ли е България от въвличане във войната в Украйна . 0| 15203 |12.07.2022 Лена Бориславова: Предстои публикуване на Закон за търсене на отговорност от гл. прокурор за престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads