Реклама / Ads
28| 3979 |26.05.2023 НОВИНИ

Лена Бориславова: Няма да има министри от ГЕРБ, нито уговорка да се пази имунитета на Борисов

.
Лена Бориславова заяви, че няма уговорка да се пази имунитета на Борисов Източник: БГНЕС
”Защо президентът бави връчването на втория мандат, след като в понеделник акад. Денков и Мария Габриел заявиха, че ще има правителство?” Това попита Лена Бориславова от ”Продължаваме промяната” в предаването ”Лице в лице” на БТВ.
 

Тя отбеляза, че президентството не води консултации с политическите сили, така че не е ясно защо не връчва втория мандат.

 

Бориславова потвърди, че министри от ГЕРБ в бъдещото правителство няма да има.

 

Тя каза, че никой в парламента няма да пази депутати, за които има доказателства, че са извършили престъпления.

 

Бориславова коментира и изтичането на записи от среднощното заседание на "Продължаваме промяната" :"Няма уговорка да се пази имунитета на Бойко Борисов. Вижда се, че в България се случват сериозни неща - убийство, атентат.. Има сериозна съпротива срещу съдебната реформа и това страната да има редовно правителство."

 

"Не сме съгласували с никое посолство предложения за нито една от службите до този момент", изтъкна тя.

 

Бориславова призова всички, които се интересуват от ситуацията в страната да изслушат шестчасовия запис на Националния съвет на "Продължаваме промяната". "Ще чуете една откровена дискусия, която започна в 10 ч. вечерта и продължи до 3 часа сутринта. Не защото не можем да заспим, а защото всички наши членове осъзнават ситуацията, в която се намира държавата.

 

И влязохме в една много дълга дискусия за да вземем решението - как да реализираме втория мандат. И това не беше лесно решение. И всеки, който изслуша този запис ще може да се убеди сам. Бяха изказани най-различни емоции - на шок, на притеснение, ще има ли бюджет, как ще осъществим съдебна реформа. Как ще се справим с липсата на доверие на нашите чуждестранни партньори в България."

 

"Опитахме се да вземем решение, което е най-доброто за държавата и да не се отиде на нови избори", отбеляза тя.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4167 |26.05.2023 Лена Бориславова категорична: Не сме съгласували с никое посолство предложения за нито една от службите . 7| 3395 |26.05.2023 Скандал в пленарна зала. Депутатите от БСП напуснаха заседанието . 9| 2763 |26.05.2023 Борисов: Прилагат се сценарии към ПП-ДБ с цел да няма правителство . 1| 2615 |25.05.2023 Управителят на НОИ: Няма риск за пенсиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads