Реклама / Ads
15| 4784 |08.07.2020 НОВИНИ

Левицата внася вот на недоверие срещу правителството

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Това стана ясно от изявление на лидерът на левицата.

 

"Оставката и падането на правителството е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ. България ще започне да се възстановява и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната държава си отиде", коментира тя.

 

"Съществуват поне три реалности в момента. Първата е пандемията от Covid-19. Болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки, вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането за политически цели. Прави впечатление, че случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта“, смята Нинова.

 

Според нея именно затягането на мерките срещу разпространението на болестта служи за „прикриване на скандалите и закрепване на управлението“.

 

„Втората реалност е икономическата и социална криза, която идва вследствие на пандемията. С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства. Третата реалност, най-опасната – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни – България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила“, заяви още Нинова пред депутатите.

 

За пример тя даде липсващите огромни суми в бюджета заради неплатени данъци от няколко хазартни фирми, както и записите с гласа на премиера Бойко Борисов.

 

„Премиер заплашва разследващ журналист и унижава българския парламент чрез неговия председател. Докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари. Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми. Това е разпад на държавността“, смята Корнелия Нинова.

 

Последва и яростна реакция от управляващите. Лидерът на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отсече от парламентарната трибуна - няма да позволим на България да заприлича на БСП - с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство.


Дариткова посочи, че левицата се опитва да разрешава вътрешнопартийните си проблеми като ги превърне в общонационални.

 

Депутатът от ГЕРБ предупреди левите, че предсрочни избори не са в тяхна полза. „Водим ви с 15-20 процента. Наистина ли искате сега да правите избори?”, запита реторично Дариткова. И завърши:

 

"Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни".

 

От БСП ще поискат и създаване на анкетна комисия, която да провери казуса с липсващите 700 милиона от хазната вследствие на "лобизъм и скрити договорки в хазарта". Идеята за анкетната комисия е от няколко седмици.

 

ФрогНюз припомня, че тя доведе и до остра реакция от страна на управляващите, които на брифинг в своята централа замесиха името на Нинова с това на Васил Божков и Валентин Златев, като намекнаха за среща между тримата и евентуални договорки за запълване на "касичката" на опозицията.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4442 |02.07.2020 Каракачанов внася Закон за доброволната военна служба . 8| 5058 |30.06.2020 БСП внася вот на недоверие към правителството . 14| 5842 |13.06.2020 БСП ще внесе вот на недоверие срещу кабинета ”Борисов 3” . 14| 6221 |13.06.2020 Страсти на ”Позитано” 20, но и единодушие - левицата иска анкетна комисия заради Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads