Реклама / Ads
4| 4187 |24.11.2020 НОВИНИ

Нинова: Премиер и здравен министър си играят на ”добро” и ”лошо” ченге

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Политически игрички на гърба на народа играят управляващите. Премиер и здравен министър се правят на добро и лошо ченге. Борисов убива държавността и институциите.
 

Тази остра критика отправи лидерът на левицата Корнелия Нинова. По думите й Борисов е отказал да създаде усещане за сигурност сред населението.

 

"Правителството на Борисов не е актуализирало и не е привело в действие Националния план. Какво означава това? Първо, това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява България, Народното събрание съществува проформа. Затова аргументирано твърдим, че той убива институциите, унищожава държавността и управлява авторитарно. Колеги от ГЕРБ, вие подкрепихте това предложение преди един месец. Направете си изводите сами. Въпреки тежката криза, той отказва чрез Националния план да създаде ред, предвидимост и сигурност за хората. Правителството продължава да действа на принципа „проба-грешка“ и след това все някой друг е виновен. Играят си политически игрички на гърба на народа. Вчера министърът на здравеопазването обяви нови мерки под условие, ако бъдат одобрени от Министерски съвет. Сега ще чакате два дни реакцията на хората, за да реши Борисов в сряда дали да бъде добрия и да отхвърли някои от тези мерки или да ги пусне“, заяви от трибуната Нинова.

 

“Как ще бъдат компенсирани родители, които ще останат да си гледат децата”, попита Нинова.

 

БСП призова управляващите да оттеглят Бюджет 2021 г., който в момента се разглежда от депутатите извънредно. Той трябва да бъде приет в пленарна зала на второ четене, а кворум за начало на заседанието бе осигурен.

 

Социалистите настояват за нови актуални икономически мерки. Всичко друго е допълнителен хаос, смята левицата. Мнозинството обаче отхвърли предложението.

 

За икономически мерки настояват и от бранша, като поискаха ясни и публични стъпки за компенсации на бизнеса, преди да бъде наложен локдаун.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7068 |24.11.2020 Румен Гечев: Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки . 14| 4942 |23.11.2020 Бивш здравен министър: Има хаос в организацията. Веднъж едно, после - второ, трето… . 37| 6842 |22.11.2020 Корнелия Нинова: Борисов е неадекватен. Хора умират, а той показва магистрали . 16| 13549 |22.11.2020 Адв. Михаил Екимджиев: Премиерът може да поиска имунитет да не го разследат за кюлчетата злато и пачките с евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads