Реклама / Ads
7| 5932 |28.04.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Новината, която съобщи Борисов е, че няма план за излизане от кризата

.
Корнелия Нинова
Не е вярно, че сме чули всичко, което се говори по телевизията. Новината, която съобщи днес Борисов е, че няма план за излизане от кризата. Борисов действа на парче и има сбъркана прогноза за безработица.
 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отношение по време на извънредното заседание на парламента, на което бе изслушан премиерът Бойко Борисов.

 

"Г-н Борисов, разбираме, че нямате конкретен отговор на нито един въпрос. Имате сгрешена преценка за ситуацията, сбъркана прогноза за спад от 3% вместо 8%, сбъркана прогноза за безработица, действате на парче и нямате план. На базата на това произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение.", каза Нинова.

 

Според нея европейските държавници отдавна са изработили план за възстановяване на икономиката и подпомагане на гражданите чрез осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата.

 

"У нас обратното - етикетът на вашето поведение е кредити. Те трябва да се връщат обаче. Няма как бизнес и хора да връщат тези кредити, ако нямат доходи", подчерта Корнелия Нинова. 

 

И отбеляза, че БСП ще подкрепи всяко разумно предложение и ще даде алтернативни предложение. По думите ѝ левицата го е направила вече 4 пъти. 

 

"Ако нямате план за излизане от кризата, ние ще ви предложим такъв. Осигурете целево кредитиране и увеличете потреблението. Твърдите, че пазите парите, за да има за пенсионерите. Парите за пенсионерите идват от работещите, стимулирайте бизнеса. Плащайте не на площ земя, а на килограм произведена продукция. Започнете спешна реформа в здравеопазването", настоя Нинова.

 

"Нашият премиер казва: Аз сега да спася себе си и правителството, а после вие се оправяйте", завърши изказването си тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4271 |23.04.2020 Корнелия Нинова: Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити . 25| 5150 |21.04.2020 Корнелия Нинова: Бойкотът на извънредното заседание е пореднaта стъпка към диктатура . 12| 4478 |19.04.2020 Корнелия Нинова поздрави българите за Великден . 13| 4679 |13.04.2020 Корнелия Нинова: Търговските вериги победиха правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads