Реклама / Ads
8| 4427 |13.11.2020 НОВИНИ

Нинова: Имаме друг отговор на кризата с грижа за хората. БСП с алтернативен бюджет в НС

.
Алтернатива има. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook. Тя заяви още, че БСП е внесла в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година. Опозиционният лидер остро разкритикува поведението на правителството на Борисов. Нинова посочи, че в най-тежката криза кабинетът е посегнал на най-уязвимите хора.
 

"Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.


Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания.

 

"Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

 

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

 

"Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт - внесохме алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта", подчерта Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4337 |13.11.2020 Д-р Стойчо Кацаров: Имаме налични легла, но законодателството ни пречи да ги трансформираме . 12| 7115 |12.11.2020 Реалността в една ”болница”: Как баща почина заради безотговорност, хаос и безчовечност . 9| 4838 |12.11.2020 Нинова: Нещо, което ще променим след края на Борисов ще е харченето на бюджета да е прозрачно и през парламента . 6| 4617 |12.11.2020 Д-р Асена Сербезова: Държавите трябва да поемат отговорност, като се създадат специални фондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads