Реклама / Ads
2| 3023 |13.03.2023 НОВИНИ

”Левски за левскарите” настояват за спешни оставки в клуба

.
Източник: личен архив
Председателят на Сдружението "Левски на левскарите“ - Димитър Костадинов, даде пресконференция днес на ст. "Георги Аспарухов".
 

Повод за брифинга е тежкото финансово състояние на Левски и изявленията на мажоритарния собственик Наско Сираков, старши треньор Станимир Стоилов и изпълнителния директор на клуба Иво Ивков от последните дни и седмици.

 

"Вероятно с позицията, която ще изразим, ще си навлечем гнева на голяма част от левскарите. Голяма част от тях вярват, че проблемите се решават със заравяне на главата в пясъка. Решението им беше отлагано твърде дълго време. Мисията на привържениците е да търсим истината и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Трябва да поставим въпроса за истината в настоящето. Ще настояваме този въпрос да бъде изчистен, както и истината за миналото да бъде изяснена и да се разбере как стигнахме до тук“, започна Костадинов.

 

"В края на зимния подготвителен лагер Станимир Стоилов разкри, че е имало оферти за наши футболисти на стойност 6 милиона лева, а изпълнителният директор Ивайло Ивков потвърди. Мажоритарният собственик Наско Сираков окачестви тази информация като класическа лъжа. След вчерашното му участие в националната телевизия стана ясно, че това не е лъжа.

 

Там стана ясно и че едва ли не от НАП са провалили сделката за Хосе Кордоба“, продължи той.

 

"Лошо впечатление ни направи, че вероятно премълча за други оферти със сходна сума. Той окачестви това като опасност за втора Казанска афера, това не ми прозвуча добре, особено от главно действащо лице в аферата "Джо Диксън".

 

Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба. Не ни подобава да бъдем следвани от лъжци. Ако се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и да станат собственост на нашия клуб.

 

Така левскарите ще можем заедно с генералния спонсор, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на Левски. Очевидно някой лъже в Левски, нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни неща“, призова председателят на сдружението.

 

"Господин Сираков определя себе си като пазител, не като собственик. Това за да стане истина, трябва да депозира акциите си в клуба и ние по демократичен начин да изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи. Разбира се, ако се окаже, че той е човекът, който ни лъже и ни подвежда непрестанно“.

 

"Първото нещо, с което встъпи като собственик, бе да заяви, че ще пренесе 35% от акциите на едно съмнително лице. Слава Богу, не се случи. Ще припомня аферата Диксън. Той многократно заяви, че ако има конкретна оферта, свъзана с намеренията на Юнайтед Груп, ще покаже първо на нас. Сега не може да обясни защо няма сделка, но моралните и финансовите щети остават. Всички левскари са разочаровани, обезверени.

 

Устремът на левскарите от кампанията "Левски е вечен“ спря, нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За капак на това, оправданието е, че чакаме чужд инвеститор. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции отново“.

 

"Лошото управление води до финансови проблеми. Левски е феномен. Трябват ни лидери и водачи, които да използват нашата емоция. Това не е обикновен бизнес. Ние сме готови на всичко. Даваме пари буквално за нищо. Правим го, защото за нас това е идеологическа доктрина, близка до религия. Сираков беше избран от феновете.

 

Обърна се към огранизираните привърженици, сега извежднъж станахме под 1%".

"Ако ни подвежда, трябва да поеме отговорност. Срок не поставяме, истината ще излезе наяве. Знаем колко е отговорно това, което правим и какви могат да са последствията. Ще водим битка до край. Свободен, независим и печеливш Левски за нас е цел.

 

Ние сигнализираме за този проблем и опитваме да стигнем до решение още от юни миналата година. Разговорите с господин мажоритарния акционер липсват. Още на 20 юни преведохме 100 000 лева в полза на клуба, за да се погасяват задължения към НАП. Беше ни отговорено, че порочната практика и увеличаване на задълженията няма да продължи. Винаги има какво да се случи. Когато събираме по 200 лева, няма как да обясним, че плащаме стари задължения, излиза, че крадем пари.

 

Последва среща на 8 ноември, но изпълнителният директор го нямаше, което показа накъде вървят нещата. Нямаше ясна рамка и план как да се погасят задълженията. За пари за трансфери не се коментираше, което е абсурдно, все пак сме футболен клуб. Направихме среща с членовете на организацията, на която Сираков не дойде, там гласувахме три варианта за излизане от ситуацията.

 

План А беше успешни преговори със стратегическия инвеститор. План Б беше ръководството да намери решения и ако не успеят, да преминем към План В - мажоритарният акционер да депозира акциите си", допълни Костадинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2958 |28.02.2023 Личните лекари настояват потребителската такса да скочи на 7.80 лв. . 5| 3245 |23.02.2023 Зоозащитници настояват да се криминализира изоставянето на животни . 1| 3103 |03.02.2023 Синдикатите настояват за минимум 1000 лв. минимална работна заплата от 1 януари 2024 г. . 0| 3356 |01.02.2023 Природозащитници настояват Радев да наложи частично вето на Закона за горите, позволяващ “принудителни сечи”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads