Реклама / Ads
1| 3804 |08.05.2019 НОВИНИ

Лидерите на ЕС на среща в Румъния

.
Лидерите на ЕС ще проведат среща на върха в Сибиу, Румъния на 9 май. Те ще обменят мнения относно предизвикателствата и приоритетите на ЕС за следващите години, съобщиха от ЕК.
 

Настоящата програма беше одобрена от Европейския съвет през юни 2014 г. и придоби ясни очертания под формата на 10-те политически приоритета на Комисията „Юнкер“. Пет години по-късно усилията за постигането на тези приоритети доведоха до осезаеми резултати за гражданите въпреки съпътстващите непредвидени трудности, които продължават да пораждат сериозни предизвикателства за нашия съюз.

 

10-те приоритета на Комисията „Юнкер“ бяха съсредоточени върху нещата, които са от най-голямо значение за европейците: възстановяването на работните места, растежа и инвестициите, утвърждаването на социалната справедливост, управлението на миграцията, намаляването на заплахите за сигурността, отключването на потенциала на цифровия и енергийния преход, засилването на ролята на ЕС на световната сцена и увеличаването на прозрачността и демократичната легитимност.

 

До лятото на 2018 г. Комисията „Юнкер“ представи всички законодателни предложения, за които беше поела ангажимент в началото на своя мандат. Тя отправи общо 471 нови законодателни предложения и продължи работата по други 44 предложения, представени от предишните комисии. От тях 348 бяха приети или одобрени от Европейския парламент и Съвета по време на настоящия мандат.

 

Европейската комисия вече представи редица политически препоръки за това как Европа може да оформи своето бъдеще в един все по-многополюсен и несигурен свят. На срещата в Сибиу на 9 май 2019г. лидерите на ЕС могат да стъпят на тази основа, за да определят нова насока на политиката и нови приоритети на ЕС в очакване на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 23 - 6 май 2019 г., и промяната в политическото ръководство на институциите на ЕС, която ще последва, посочва БГНЕС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5224 |07.05.2019 ”Ню Йорк Таймс“: България с хладно посрещане към папа Франциск . 5| 3787 |06.05.2019 Папа Франциск се среща с католическата общност у нас . 0| 4242 |02.05.2019 Тачи: Срещата в Берлин отново показа колко е слаб ЕС . 4| 3945 |01.05.2019 Започна срещата на високо равнище „Заедно за Европа“ във Варшава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads