Реклама / Ads
5| 3791 |06.05.2019 НОВИНИ

Папа Франциск се среща с католическата общност у нас

.
Папа Франциск Източник: БГНЕС
Започна срещата на папа Франциск с католическата общност в България. Тя се провежда в квартал Секирово в гр. Раковски - в църквата ”Св. Архангел Михаил”.
 

Хиляди дойдоха днес в малкия град, за да зърнат Светия отец по време на апостолическото му посещение у нас, съобщава Дарик.

 

Хората съпроводиха от двете страни на огражденията папамобила със Светия отец по пътя му от центъра на Раковски до църквата в кв. Секирово. Площадът в близост бе изпълнен с много вярващи, дошли да зърнат височайшия гост. Там е ситуирана и специална видеостена, която излъчва на живо срещата с българската католическа общност. На входа на църквата папа Франциск се спря при хората и ги поздрави.

 

За срещата в храма бяха допуснати да присъстват над 750 вярващи от различните енории и движения на Римокатолическата църква у нас, които имат специални пропуски за събитието. Те са пропорционално разпредели в зависимост от големината на енорията, като от Раковски те са около сто.

 

Срещата с католическата общност в кв. „Секирово“ не е литургия, а е по-свободен и разчупен разговор, на който папа Франциск ще отправи послание към вярващите тук и по света, посочва БТА.

 

За историческото посещение на папа Франциск в града община Раковски е подготвила подарък. Това е картина от самоукия местен художник Бойчо Котов. Неговата творба бе избрана след специален пленер, в който участваха осем художници от Раковски, които имаха задачата да пресъздадат с различни техники и похвати църквата "Пресвето сърце Исусово" и площада пред нея. На картината художникът е нарисувал някои от символите на Раковски, като празникът "Кукове", герба на града, гроздето, пшеницата, както и посланието на апостолическото посещение на папата "Мир на земята".

 

Тази сутрин Раковски осъмна с огромни заграждения и изключителни мерки за сигурност. По-рано папа Франциск отслужи Света литургия с първо причастие за 242 деца в църквата "Пресвето сърце Исусово" в Раковски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4073 |06.05.2019 Протойерей Йоан Куков: Свети Георги е по-важен от папа Франциск . 18| 4627 |06.05.2019 Папа Франциск даде първо причастие на 250 българчета в Раковски . 4| 9138 |06.05.2019 Какво има в куфарчето, което носи охраната на папата? . 2| 4005 |06.05.2019 Папата към бежанците: Молете се за мен, всичко добро на вас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads