Реклама / Ads
0| 5541 |02.07.2022 НОВИНИ

Любен Дилов: Промяната дойде на власт на крилете на Радев, а сега го тричат, както и турчин не го е тричал

.
Любен Дилов
Промяната е феномен, не е политическа партия. Те дойдоха на власт на крилете на ген. Радев, а сега от два месеца го тричат, както и турчин не го е тричал. Сега всички, които харесваха ген. Радев и гласуваха за ПП , ще отидат другаде. Те не си дават сметка за това. Или си дават сметка и ужасът им от избори е голям.
 

Не знам Асен Василев може да има някакви предимства пред Кирил Петков. Не мисля, че бившият финансов министър е показал някакви управленски умения, няма качества за премиер. Скептичен съм. В ПП има по-добри фигури, каза още депутатът пред БНТ.


Има два шанса за кабинет. Един насилствен - с търсене на депутати за допълнителни гласове. Вторият шанс е с третия мандат. Христо Иванов може да предложи вариант, приемлив за всички. Оптимизъм ми дава приемането на бюджета. Има шанс, хвърли идея към президенството Дилов. Ако третия мандат отиде в БСП и "Възраждане" става сложно. ИТН и ПП изрекоха тежки думи един срещу други и ще бъде сложно. Може пък Радев да иска нови избори. Отново да назначи служебен кабинет. Помните ли, че той размаха юмруче заради шпионския руски скандал, допълни той.


Рашков доказа, че е толкова некадърен, че искаме всеки ден да арестува по един от нас. Той е лош вътрешен министър. Тези хора не се справят, чудовищно не се справят, категоричен бе политикът от "Гергьовден".


Личностите имат огромно значение. Има личностен проблем за обединение. Ако се смирят политическите лидери би имало шанс за проатлантическо мнозинство, посочи той.



Той коментира и скандала с руските дипломати: Представете си как е изглеждал българския президент на срещата на НАТО. Питат го: "Какво става". Отговор: "Не знам", Как не знаеш?" Съчувствам на този човек в момента. Той е архитект на този хаос, смята Дилов.

Искаме Лена да каже какво става. Тя знае какво се случва. От Лорер научихте ли какво става? Какво и да кажа е малко. Хаосът е тотален - култура, икономика. ГЕРБ помага на държавата, не на Промяната. Не искаме да изглеждаме като идиоти.


Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че „Има такъв народ“ си изтеглят министрите, казал е: свалят ме, искам утре да изгоним 70 руски дипломати. И целият механизъм се задвижва от там. Единственото писмено свидетелство са две писма на неговия началник на кабинета до Външно министерство. Всичко останало са устни заповеди, обясни той. Според него все пак ходът с отзоваването на руските дипломати е правилен, но е бил направен по неправилен начин.

 

Непрекомерно е присъствието на руските дипломатически представители. Вън от съмнение е, че се занимават с такава дейност, дори да не е доказано. Както и 90% от състава на другите посолства. Цивилизованият свят, НАТО, ЕС е в състояние на необявена война с Русия. В това отношение нямаме колебание, че това е правилният ход. Това, че се направи по безумен начин, компрометира хода. Това ни компрометира и в очите на света, посочи Дилов.


От времето на граф Игнатиев руснаците работят по един и същи начин. Пращат един топуз да те намачка страхотно като Митрофанова и после се появява добрият. Това е така, откакто съществува департамента по восточните дела. България ходи по тънък лед, а зад нас ходи мечка - дали гризли или северна, мечката е мечка, коментира още Дилов.


Дилов каза също, че ако мярката за енергийна помощ за небитовите потребители е била приета през август, както са настоявали първо ГЕРБ, после ДПС, сме щели да имаме 60-70 % по-ниска инфлация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3392 |02.07.2022 ”Продължаваме промяната” започват преговори с БСП и ДБ за нов кабинет . 0| 43726 |01.07.2022 Николай Събев отпада от проектокабинета на ”Продължаваме промяната” . 0| 2951 |01.07.2022 Тошко Йорданов: От ПП са самовлюбени сектанти . 0| 3359 |29.06.2022 Бачийски: „Продължаваме Промяната“ най-вероятно ще се яви самостоятелно на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads