Реклама / Ads
0| 2891 |23.04.2023 НОВИНИ

Любители на хубавата книга „бягаха“ в Националния маратон на четенето

.
Днес приключва 18-тият Национален маратон на четенето Източник: БГНЕС
Днес приключва 18-тият Национален маратон на четенето, който стартира на 2 април. В него взеха участие 71 библиотеки от 41 града и 20 села. Всички любители на хубавата книга бяха поканени да се насладят на удоволствието от четенето както в онлайн среда, така и в библиотеките.
 

Във Варна, във Военноморския музей се състоя програмата „Искам да стана моряк“ – четене на художествени произведения, които запознаха децата с някои от най-великите мореплаватели.

 

Проследиха предизвикателствата и трудностите, през които преминават морските пътешественици, както и териториите, които опознават.

 

Разбраха още какви качества трябва да притежават, за да се справят с дългите плавания и каква е историята и устройството на различните плавателни уреди.

 

В Благоевград, в  Регионална библиотека „Димитър Талев”  се състоя четене на откъси от разкази на Димитър Талев и етюд по негово произведение.

 

В Габрово, в  Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“  се проведе Цифрова седмица All Digital Week. Представени бяха занимателни игри с програмируеми интерактивни играчки „Bee-Bot“ за деца в предучилищна възраст и за лица 20+ с ментални увреждания.

 

Беше направена презентация на тема „Кибертормоз. Какво представлява и как можем да го спрем”. 

 

Проведен бе и курс „Дигитална медийна грамотност и култура” за читатели на възраст 55+.

 

В много от библиотеките бяха представени новоизлезли книги на млади български автори.

 

Това бяха само част от програмите в над 60 населени места в България, посветени на четенето.

 

Основната публика и участници в Националния маратон по четенето бяха деца и ученици.

 

Проявата бе посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Росица Николаева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3452 |19.04.2023 Авторът на книгата със секс съдържание: Никога не съм се представял като детски писател . 0| 3038 |18.04.2023 МОН: Нямаме общо със скандалната книга “Да пробудиш драконче” . 6| 4962 |18.04.2023 Книга със секс съдържание беше представена на ученици, кой е виновникът? . 4| 7607 |08.02.2023 Черна книга на провалени и фанфарни операции на прокуратурата, предлага министър Зарков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads