Реклама / Ads
6| 10880 |09.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Любка Иванчева: Гешев да отговори защо излъга

.
Любка Иванчева показа протокол на прокуратурата с опис на документите, които са иззети.
Гешев излъгал, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова са „светнали като елха“. Твърди още, че са иззети множество документи, което също не е вярно. Нека отговори защо публично обяви тези твърдения, които не са верни.
 

Това заяви майката на бившата кметици на Младост Десислава Иванчева в предаването  „120 минути“.  Дъщеря й вече близо осем месеца е в следствения арест и срещу нея се води дело за взет подкуп. По нейна молба Любка Иванчева отправи конкретни въпроса към зам.-главния прокурор Иван Гешев, който ръководеше акцията по задържането й.

 

Първият от тях беше защо Гешев е излъгал, че те са „светнали като елха“, след като не са имали никакви следи по ръцете? Това е запитване, на което зам.главният прокурор упорито отказва да отговори на всеки, който го пита. Отделно от това на въпросът на Сашо Диков дали по самите банкноти има отпечатъци от двете жени Гешев все още не е отговорил.

 

Втория въпрос към Гешев е защо, след като е намерен е само един меморандум между общината и  "Гаранти-Коза България", в който са написани намерения да се санират училища. Гешев твърди, че са иззети множество документи и доказателства. В ефира на предаването Любка Иванчева показа протокол на прокуратурата с опис на документите, които са иззети. От документа се вижда, че твърденията на Гешев отново не отговарят на истината.

 

„Знаеш, че не може да риташ срещу ръжена. След като измести кметицата на ГЕРБ, не може да очакваш, че ще те посрещнат с отворени обятия“,  казва на дъщеря си Любка Иванчева, когато я избират за кметица. Десислава й е отговорила, че не може да изостави хората, които са й гласували доверие.

 

Въпреки, че тя казваше, че ще я „сготвят“ или „ще я закарат на Витоша“, не вярвахме, че това е възможно изобщо да се случи и то по този начин, с толкова измислени обвинения. Майката на задържаната кметица добави, че десислава Иванчева е питала всеки един от свидетелите в съдебна зала дали му е давала пари или дали е искала и вземела пари от тях, но никой не е потвърдил.

 

По думите на майката Десислава винаги е споделяла, какво й се е случило през деня, за обажданията със заплахите също. Любка Иванчева сподели, че майката на Биляна Петрова  също е заплашвана по телефона, но не знае дали е подавала сигнал в полицията за това. Но знае, че дъщеря й се е обаждала и многократно е пускала сигнали за незаконните строежи, но никой не е обръщал внимание на това, което Десислава Иванчева казва.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 15935 |05.12.2018 Майката на Десислава Иванчева: Ще пуснат дъщеря ми от ареста, но с краката напред . 9| 10412 |25.11.2018 Колтуклиева за „прокурор на годината“ Гешев: Прокуратурата трябва да е с човешко лице, а не с маска на палач . 1| 7777 |10.10.2018 Полицията изследва писмо на Митьо Очите до Иван Гешев . 4| 8571 |05.09.2018 Илиан Василев: Гешев излезе на първа линия, за да направи заслон на Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads