Реклама / Ads
0| 2810 |19.08.2022 НОВИНИ

Любомир Каримански: Ние не свалихме кабинета

.
Любомир Каримански
Ние не свалихме кабинета. Гласувахме за това, че икономически и финансово страната не се води към намаляване на инфлацията и намаляване на обедняването на населението, каза по БНТ Любомир Каримански от ”Има такъв народ”.
 

По повод решението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да не декларира имотното си състояние, Каримански заяви, че е уместно въпросът да бъде зададен към него. "Решението му може да бъде укоримо морално или наказуемо, тъй като не е спазил определен закон. И най-вероятно той ще бъде наказан, ако не е спазил нещо."

 

Каримански каза, че ще бъде в листите на "Има такъв народ", тъй като от срещите си с хората е разбрал, че все още има какво да им даде, както и да даде на държавата.

В почти всички министерства концентрацията за взимане на решения беше към един вицепремиер - по еврофондовете и министър на финансите. Това, което останалите министри решават, е изключително зависимо от неговото окончателно или финално решение. "Има такъв народ" имаше министър на енергетиката, който обаче нямаше финалната дума, отбеляза той.

 

Коментира растежа на икономиката, отчитан от "Евростат", като обясни, че той идва от увеличеното производство на оръжие, което България изнася.

"Разбира се, и за другите сектори има растеж, но е важно да видим каква е реалната стойност на този растеж, а не само да отчитаме номиналната. Трябва да отчитаме инфлацията, която не се дължи само на привнесеност", обясни Каримански.
Бюджетът продължава да се изпълнява правилно. В него не са заложени мини, каза той.

 

Не бих казал, че има реваншизъм от страна на служебния кабинет. По-скоро има прагматизъм, който те показват с всички свои действия. Те оценяват всеки успех и продължават напред онова, което трябва да свършат.

 

Неразбираемо е обаче защо в един момент политическите партии твърдят, че служебният кабинет просто трябва да проведе избори, а в друг момент казват, че са им оставили да сключат договорите за танкери с газ и т.н. Трудно е да разберем кое е истината от всичко.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6368 |19.08.2022 Любомир Аламанов: Гласувайте за нормално бъдеще. А не за Газпром-ско минало . 0| 3057 |06.08.2022 Доц. Любомира Гломб: “Омикрон” е доминиращият у нас . 0| 2807 |05.08.2022 Доц. Любомира Гломб: До 40% е рискът преболедувал или ваксиниран да се зарази отново с Омикрон . 0| 3305 |23.07.2022 Любомира Николаева-Гломб: Омикрон е заобиколил предхождащия имунитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads