Реклама / Ads
8| 3184 |26.10.2022 НОВИНИ

Любомир Каримански: Преди два месеца Нинова каза едно за бюджета, сега друго

.
Любомир Каримански
Политическите сили трябваше да кажат какви политики биха искали да зададат в бюджета. Но тук има нещо друго - преди по-малко от два месеца по БНР г-жа Нинова предупреждава служебното правителство да не прави бюджет. И след два месеца тя се огледа в огледалото и реши, че трябва да се предложи бюджет.
 

Това каза по НТВ Любомир Каримански - съветник на финансовия министър. 


Експертите в служебното правителство правят всичко, което политиците да облекат в политики. Ние работим с параметрите на актуализирания бюджет да се запази като политики в новия. Вчера недостойно бе нападната институцията министерство на финансите от бивш министър.  Става дума за Асен Василев. Тук бе немският министър на финансите и той ни похвали. Кога се казва истината - когато си министър на финансите в едно редовно правителство или когато не си.  


В този проект нямаше орязани социални разходи. Това е политика, която трябва да е отговорност на политиците. Защо Асен Василев не  се базира макропрогнозата си на прогнозата на МВФ?! Или Василев е излъгал, когато е стъпил на тези макроикономически показатели през февруари, или стъпва сега на показатели, които са му изгодни. хората трябва да разберат кога им се казва истината. Когато бивш министър на финансите си позволява да обядва в стола на ведомството без да си плаща сметката, а ползвайки парите на данъкоплатеца, то това натоварва най-уязвимите! 


Сивият сектор в България е много голям. Трябва да се намали драстично. За увеличението на минималната работна заплата е заложено. В удълженият вариант може да се направи от депутатите. Това е тяхната политика. Има пари за увеличаване на минималната заплата, но ако таргетираме правилно механизмите за компенсиране на уязвимите групи. Така може да се постигне по-голямо увеличение. Ние нямаме дефиниция за най-уязвимите. сигналите от ЕЦБ и еврокомисарите бе ясна ,че може да има дерогация за приемане в Еврозоната. Може да се постигне такава договорка. Важно е знаем, че и сега голяма част от нашите сметки са 50 в евро. Цените на имотите са в евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2753 |25.10.2022 Спор за паркомясто предизвика побой в Кюстендил . 3| 4857 |24.10.2022 Уволняват шефа на ОДМВР-Кюстендил заради срещи с ГЕРБ преди изборите . 2| 2777 |24.10.2022 Надзирателите с 8 въпроса преди утрешния им протест . 1| 3273 |24.10.2022 Напрежение! МЗ готви да върне човек на Любомир Спасов в управата на Правителствена болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads