Реклама / Ads
0| 4306 |01.04.2016 НОВИНИ

Лютви Местан се срещна с Ахмед Давутоглу

.
Лютви Местан и Ахмед Давутоглу
Официалната визита на делегацията на учредяващата се партия ДОСТ начело с Лютви Местан завърши със среща с турският премиер Ахмет Давутоглу, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
По време на разговора, който се проведе в правителствената резиденция Чанкая, Местан запозна Давутоглу с развитието на политическите процеси в България. Пред лидера на ПСР Лютви Местан анализира и събитията, породили необходимостта от учредяването на новата политическа формация ДОСТ.

Той изложи мотивите за създаването на новата партия, нейните принципи и цели. Местан обърна и специално внимание на това, че важен приоритет във външнополитическата дейност на ДОСТ ще бъде развитието на България като реална натовска и истинска европейска държава.

Тезата за необходимостта от стратегическо партньорство между Република България и Република Турция също бе разгърната от Лютви Местан, се посочва в прессъобщението. Той подчерта, че ДОСТ ще даде своя принос в това отношение.
Освен приоритетите на новата политическа формация Местан и Давутоглу обсъдиха и кризата с бежанците, както и други актуални геополитически проблеми. Беше подчертана ролята на Република Турция, която задържа на територията си 2,7 милиона бежанци, и въпреки че не е формален член на Европейския съюз, се грижи за сигурността на Евросъюза, посочват от ДОСТ.

В края на срещата Местан предаде на турския премиер поздрави от българския министър-председател Бойко Борисов. Чрез българската делегация министър-председателят на Република Турция също изпрати на българския премиер своите пожелания. Той увери Местан и членовете на делегацията, че за приятелска Турция отношенията с България, не само в рамките на НАТО, но и в областта на икономическите и културните взаимоотношения, са от приоритетно значение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4867 |31.03.2016 Посрещнахме първите 146 туристи от Израел на летище Бургас . 0| 5395 |29.03.2016 Местан посрещнат като държавен глава в Анкара . 13| 6600 |15.03.2016 Моделът # КОЙ умува как да прецака партията на Местан . 22| 9812 |05.03.2016 Давутоглу на Борисов и Местан: Искам да ви видя в управлението премиер и вицепремиер бъдещ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads