Реклама / Ads
18| 4511 |01.11.2021 НОВИНИ

Лозан Панов: Главният прокурор няма качества да е на този пост. Най-големият гаф на политиците е лакомията

.
Лозан Панов
Най-големият гаф е лакомията. Говоря за политиците. На този етап трудно може да се прецени дали бившият министър на икономиката е действал поради заблуда, неглижиране на закона или има лоши съветници. Не мисля, че е формален актът на президента ,с който той назначава министрите. И не мисля, че той не трябва да направи проверка на актовете. Това каза кандидатът за президент Лозан Панов по БТВ.
 

Защо е трябвало да направи проверка. Защото с назначаването на главния прокурор във ВСС имаше сериозен дебат за правните познания и интегритет на главния прокурор. Този дебат на опозицията във ВСС доведе до изводи, че той няма необходимия интегритет и качества да бъде главен прокурор. Аргументът на президента бе, че има само състезание с един кон. Президентът пропусна възможността да бъде един истински и държавни-да забави указа, или да каже ,че това назначаване ще доведе до беди.

Какво се случи, след като президентът не направи проверка за министърът на икономиката. Той не предприе никакви действия, когато се разбра това, за да няма правни последствия. Така президентът се превръща в един гумен печат. Имаме нарушение на конституцията. За декларацията – това е нова практика в КС. Във ВКС, когато има съдебен акт с обществен интерес, ние го публикуваме. Смятам, че самото решение на КС е достатъчен.

 

Няма нарушаване на права с въвеждане на  зеления сертификат. Не трябва да се опираме на теория на конспирацията, а на науката. Аз съм ваксиниран още при първата кампания. Във Франция почти на всяко място изискват такъв сертификат. Не мога да кажа каква е санкцията, но мисля ,че тук става въпрос за активност на гражданското общество.

 

Ако бях в обувките на президента, щях да съм за много по-стриктни мерки. Лятото е най-удачно за ваксиниране на гражданите. Тази четвърта вълна отново ни свари неподготвени. Не съм за най-тежката мярка – локдаун. По отношение на най-възрастните – да. По отношение на образованието-има деца от първи до пети клас – малки деца, които не биха могли да се грижат за себе си. Втора година онлайн-не съм убеден, че това ще доведе до добри резултати.

 

За да спасим човешки живот, ние трябва да се разделим с част от правата си. Политиците не изградиха дългосрочна визия за енергийна политика. Тя трябва да е дългосрочна. Тя трябва да е микс от енергия. Всички сме задължени да пазим планетата. „Мариците“ дали ще бъдат ефективни сред 2025 г.? Трябва да има политика за енергийно бедните семейства.

 

Благодаря на варненци и пловдивчани, че не позволиха да се ограби пловдивския панаир.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3761 |25.10.2021 Главният секретар на МВР сезира Инспектората на ВСС за забавени 25 досъдебни производства . 22| 6237 |16.10.2021 Даниел Смилов: Радев беше безалтернативен, сега ще се бори с Анастас Герджиков и Лозан Панов . 10| 5256 |13.10.2021 Панов: Съдебната система не работи еднакво, когато прокуратурата е чадър за приятели и бухалка за противници . 26| 4970 |11.10.2021 Лозан Панов е убеден, че ще участва във втория тур в борбата за „Дондуков“ 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads