Реклама / Ads
0| 4203 |17.08.2016 НОВИНИ

Лукарски има фаворит за ”Дондуков” 2

.
Божидар Лукарски
Няма полюсни различия, вътре в Реформаторския блок (РБ), по отношение на кандидат-президентската двойка и скоро ще се стигне до консенсус, каза пред Bulgaria ON AIR министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски. Синият лидер обяви, че харесва повечето от номинираните кандидати: ”Някои имаха доста екстравагантни виждания, някои с доста интересни, а трети близки до нашите, в СДС”.
 

Лукарски обаче сподели, че има фаворит сред кандидатите, но отказа да съобщи кой е пред водещите Лора Инджова и Симеон Белев.

Според информация на Bulgaria ON AIR , кандидатитe с най-големи шансове за президентска кандидатура на РБ са Гроздан Караджов и ген. Съби Събев.

“Винаги е възможно да има общ кандидат между РБ и ГЕРБ, но към настоящия момент не е реалистично, тъй като няма конкретно предложение от страна на управляващата партия”, коментира още той.

Според лидера на СДС зад поведението на генерал Румен Радев стоят политически амбиции.

Във визитката му има доста силни неща, коментира още Лукарски и добави, че му е направило впечатление и какво е казал ген. Съби Събев по време на изслушванията, а именно: "Когато държиш на някаква промяна и ти си генерал от Българската армия и генерал, който оглавява ВВС, трябва да останеш до последно да се бориш и да промениш това, което не харесваш. Капитанът винаги напуска последен кораба. Знаете кой генерал напуска първи кораба при корабокрушение".

Божидар Лукарски обяви още, че одобрява политиката на Росен Плевнелиев като президент в международен план. По думите му обаче откакто той е поел поста много неща са се променили и сега са нужни повече компромиси.

Попитан какво ще е бъдещето на РБ, Лукарски отговори, че "никога не се знае", но в момента е учудващо стабилно.

По повод предаването на Абдулах Бююк на Турция, лидерът на СДС коментира, че то е обвито в мистерия.

"Доводите, които изтъкна премиерът са разбираеми от политическа гледна точка, но не трябва да забравяме, че сме членки на ЕС и на НАТО и един такъв казус трябваше да получи сериозно рамо. Турция също е член на НАТО и ситуацията, която поставя Турция на един ултимативен иск не го одобряваме от РБ", подчерта той.

"Тонът, който се опитва да налага Турция по отношение на България и на всички партньори на ЕС и НАТО не може да бъде одобряван от РБ. Аз съм против предаването на този или онзи по оста на Ердоган", добави Лукарски.

По думите му ситуацията в Турция оказва влияние върху икономиката, но все още страната е сред петте основни търговски партньора на България.

Според Лукарски в икономически план България се справя доста добре спрямо обстановката, а вътрешното потребление е двигателят на повишението, което е доста над очакваното, отчете министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4020 |16.08.2016 Реформаторите без фаворит за президент . 0| 5074 |09.08.2016 Реформаторски разпри - с ГЕРБ или не за ”Дондуков” 2 . 0| 4220 |29.07.2016 И партия от РБ номинира Герджиков за ”Дондуков” 2 като БСП . 1| 4170 |28.07.2016 Патриоти издигат Каракачанов и Явор Нотев за ”Дондуков” 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads