Реклама / Ads
17| 5983 |15.07.2013 НОВИНИ

Лукарски: Търсим обединение на всички партии център-дясно

.
Божидар Лукарски, новият председател на СДС
Ние няма да сме патерица на ГЕРБ. Линията, която ще следва СДС, вече е ясна. Не желая да занимавам хората с вътрешно партийни проблеми. Водя политика на обединение, а не на разделение и не вадя кирливи ризи. Ако имам да кажа нещо на някого, то това ще стане на четири очи.
 

Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице" по бТВ. На въпрос как ще се разбере с хората, които са разбили СДС, той заяви, че неговата идея е да стегне редиците без да занимава хората с това.

Божидар Лукарски смята, че трябва да се търси обединение на всички дясноцентристки партии с еднакви виждания. “В резултат на което водим разговори с всички в център-дясно. Водим разговори и с реформаторския блок и с други партии. Моята Десница е отворена за всички.”

"Има интерес към СДС. Синята идеята е жива, но най-вече в провинцията", каза още той.

"Никога не съм влизал в противоречия с г-н Кабаиванов. Това, че той е мой заместник го приемам като една приемственост”, коментира Лукарски. По думите му Кабаиванов си е дал сметка за грешките, които е допуснал.

Попитан как ще се оправят с парите, той заяви, че няма готов отговор на този въпрос. Първата стъпка бе да затегнем коланите - ще съкратим персонал, а също така ще използваме само един или два етажа от сградата на ул."Раковски", обясни Лукарски. Лидерът на СДС заяви, че доскоро е ходил на протестите и подкрепя исканията. По думите му решенията, които са вземани от кабинета "Орешарски" са задкулисни и те са взривили морала не само на българите, но и на много чуждестранни партньори.

Според Лукарски, няма да е добре следващите парламентарни избори да се проведат заедно с тези за евродепутати. Той се обяви категорично за предсрочни избори, като СДС разчита силно на интелигентните и реформаторски настроените хора, които са по площадите в момента. "Щом недоволството на хората не спада вече 32-ри ден, трябва да има колкото е възможно по-скоро избори", завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7613 |09.07.2013 СДС-шефът Лукарски: Не сме в изповедалня; някои пищят, сякаш им отнемат девствеността . 27| 4827 |06.07.2013 Кабаиванов призова за дясно обединение без ментори и "самоопределили се аристократи" . 29| 6214 |30.06.2013 Реформаторски борд вдясно търси точки на обединение . 67| 5167 |18.06.2013 Кабаиванов зове за обединение на десницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads